fbpx

Ferrari u prvom redu u Rusiji, Vettelu pole position

Autor: Sportnet.hr

MOSKVA - Sebastian Vettel i Kimi Raikkonen odveli su Ferrari do dvije najbolje pozicije u kvalifikacijama za Veliku nagradu Rusije. Vettel je bio najbrži, a odmah iza Ferrarija smjestila su se oba Mercedesa.

Ferrari je odlično funkcionirao u kvalifikacijama za Veliku nagradu Rusije te su Sebastian Vettel i Kimi Raikkonen završili na prve dvije pozicije uoči nedjeljne utrke. Valtteri Bottas bio je treći, a Lewis Hamilton u utrku će krenuti s četvrtog mjesta.

Vettel, Raikkonen i Bottas vodili su ravnopravnu bitku s vrlo malim razmakom između njih dok je Hamilton već zaostajao pola sekunde za svojim momčadskim kolegom.

U trećoj rundi kvalifikacija Hamilton je zaostajao čak više od sekunde, ali uspio je u zadnjem krugu približiti se vodećoj trojci i s pola sekunde zaostatka za Bottasom završiti kvalifikacije na četvrtom mjestu.

Ovo je druga utrka zaredom u koju Bottas ulazi ispred Hamiltona, u Bahreinu je Finac završio na pole positionu zbog brojnih pogrešaka Hamiltona, ovdje je jednostavno bio brži.

Ferrari je i tijekom treninga izgledao dosta dobro i uz ovaj rezultat u kvalifikacijama svakako ulazi u nedjeljnu utrku kao prvi favorit za pobjedu, a ukoliko Vettel završi visoko i ispred Hamiltona, samo će dodatno povećati prednost u ukupnom poretku nad zvijezdom Mercedesa.

“Možemo biti zadovoljni početkom sezone. U kvalifikacijama Mercedes je uvijek jak, ali završili smo ispred njega. Utrka će biti vrlo tijesna, u to sam siguran”, rekao je nakon kvalifikacija Vettel.

“Ferrari je jednostavno bio brži. Bit će jako teško u utrci, dat ćemo sve od sebe, ali jasno nam je da su trenutno jako brzi”, dodao je Hamilton.

Rezultati kvalifikacija:
1. Sebastian Vettel (Njemačka) Ferrari 1:33.194
2. Kimi Raikkonen (Finska) Ferrari 1:33.253
3. Valtteri Bottas (Finska) Mercedes 1:33.289
4. Lewis Hamilton (Velika Britanija) Mercedes 1:33.767
5. Daniel Ricciardo (Australija) Red Bull – TAG Heuer 1:34.905
6. Felipe Massa (Brazil) Williams-Mercedes 1:35.110
7. Max Verstappen (Nizozemska) Red Bull – TAG Heuer 1:35.161
8. Nico Hulkenberg (Njemačka) Renault 1:35.285
9. Sergio Perez (Meksiko) Force India – Mercedes 1:35.337
10. Esteban Ocon (Francuska) Force India – Mercedes 1:35.430…

Autor: Sportnet.hr

ZADNJE VIJESTI