fbpx

FOTO – Porsche 991.2 GT3 RS od 520 KS

Autor: Auto klub

Internetom su se danas proširile slike i specifikacije novog Porschea GT3 RS. Riječ je zapravo o modelu 991.2 GT3 RS, dakle paprenoj verziji redizajnirane linije 911. Tako se sada zna da je snaga 4,0-litrenog atmosferskog motora povećana za 20 KS te broji čak 520 KS. To novi GT3 RS čini najsnažnijim Porscheom s atmosferskim motorom. Zahvaljujući dodatnoj snazi, novi GT3 RS do stotke će se ispaljivati za 3,2 sekunde (desetinku kraće nego prethodnik), dok će maksimalna brzina iznositi 312 km/h.

Osim povećanja snage na motoru, ističe se i sustav zakretanja stražnjih kotača koji dodatno poboljšava vozne karakteristike. Kao što možete vidjeti sa slika, uočljivi su i novi aerodinamični dodaci koji podsjećaju na one s modela GT2 RS. I dok se novi GT3 kupcima nudio s automatskim PDK ali i ručnim mjenjačem, šuška se kako će se GT3 RS nuditi isključivo s automatskim PDK mjenjačem.

Uz doplatu se nudi poznati Clubsport paket čije će stavke cijeniti oni koji s ovim monstrumom planiraju ići na trkaću stazu: novi sportski pojasevi, zaštitni aluminijski roll-bar, sportska karbonska sjedala i protupožarni aparat. Više detalja o ovoj jurilici bit će poznato na Salonu automobila u Ženevi gdje ima svjetsku premijeru.

Budući da su već krenule glasine kako će njegov nasljednik atmosferski motor zamijeniti onim s turbopunjačima, sigurni smo kako će mu cijena na tržištu rabljenih biti debelo iznad prodajne.

Autor: Auto klub

ZADNJE VIJESTI