Godinu dana uložio u restauraciju “Fiće” i ostvarenje sna

Autor: Nezavisne novine

SANSKI MOST - Pašo Burnić iz Sanskog Mosta vlasnik je popularnog "fiće" koji ovih ljetnih dana privlači pažnju ljubitelja automobila na ulicama ovog grada. Burnić kaže kako je potrošio cijelu godinu da bi u potpunosti renovirao svog ljubimca, kojeg je, kaže, kupio na jednom otpadu u blizini Laktaša.

“Auto je koštao svega nekoliko stotina maraka i bio je u rashodovanom stanju. Želja mi je bila da ga nabavim i uredim po svom ukusu i to sam uradio u proteklom periodu. Nije bilo teško jer se originalni dijelovi mogu kupiti i danas, istina – po nešto višoj cijeni nego ranije”, objašnjava Burnić.

fico-burnic07082017

Dodaje kako se radi o originalnom modelu zastava 750, te da je nakon što ga je nabavio u rashodovanom stanju uradio sve potrebne popravke motora kako bi bio u besprijekornom tehničkom stanju.

“Dijelove za motor je bilo relativno lako nabaviti, tako da sam mu udahnuo novu dušu. Sad radi kao podmazan. Ne odlikuje se nekom snagom, ima svega 25 konja, ali funkcionira besprijekorno” – ističe zadovoljno vlasnik.

Ovaj Sanjanin kaže kako svog ljubimca nije pretjerano kitio, nego se trudio da nalikuje originalu. Kaže kako njegov sjajni i uglancani mališan na ulicama ne ostavlja nikoga ravnodušnim te da se malo tko ne okrene za njim.

Ovaj pomalo zaboravljeni ponos nekadašnje jugoslovenske automobilske industrije danas izgleda kao da je tek izašao iz fabričkih pogona, iako je proizveden prije nekoliko desetljeća. Burnić kaže kako je za svog ljubimca već dobio nekoliko vrijednih ponuda, a jedna od njih se odnosi i na snimanje glazbenog spota jedne domaće velike zvijezde.

Autor: Nezavisne novine

ZADNJE VIJESTI