fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Nick Dimbleby

Jaguar I-Pace ima novu boju i korak je bliže proizvodnji

Autor: Automobili.hr

Manje-više radi se o istom automobilu koji je krasio podij britanske tvrtke na sajmu automobila u Los Angelesu, no za europsku publiku dobio je crvenu boju eksterijera (ne bilo koju crvenu, novu Photon Red crvenu), kao jednu od opcija koje će biti dostupne na serijskoj izvedbi.

Podsjetimo kako se radi o Jaguarovom prvom električnom automobilu od kojeg kompanija očekuje puno, a 350 depozita uplaćenih od premijernog predstavljanja pokazuje da publika vjeruje kako se konačan model ne bi trebao previše razlikovati u odnosu na koncept. I-Pace će nedvojbeno označiti novo poglavlje za tvrtku koja se dugo vremena bojala otarasiti tradicionalnog pristupa što dizajnerskim, što tehnološkim rješenjima i predstavljat će značajan odmak od onog na što smo do sada navikli. Električan SUV spreman je napasti Teslu Model X, jedan od najnaprednijih automobila današnjice, i to dovoljno govori o tome koliko je tvrtka otišla naprijed u odnosu na primjerice 2001. godinu i tada aktualno recikliranje Fordovih dijelova.

Nick Dimbleby

Ovaj automobil podvozje ne dijeli s Ford Mondeom kao što je to svojedobno bio slučaj s X-Typeom, već ga nosi revolucionarna aluminijska arhitektura s kućištem baterija koje je ujedno sastavan dio karoserije, interno prozvana „električnim skateboardom”. Klasičan motor s unutarnjim izgaranjem zamijenio je par elektromotora, od kojih svaki sa svojih 200 KS pogoni jednu osovinu i tako zapravo automobilu daje pogon na sve kotače i performanse koje su usporedive sa sportskim F-Typeom R. Ukupna snaga, dakle, iznosi 400 KS dok su motori sposobni razviti maksimalan okretni moment od 700 Nm. Očekivano ubrzanje do stotke je u trajanju od 4 sekunde, ali način na koji će tu brojku doživjeti vozač drugačiji je od bilo kojeg drugog proizvoda ove tvrtke s obzirom na to da nema izmjena stupnjeva ili nekih drugih prekida. Radijus kretanja na jednom punjenju trebao bi iznositi 500 kilometara, a prvi primjerci bit će poslani na cestu tijekom 2018. godine.

Autor: Automobili.hr
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});