Škotska ukida benzince i dizelaše

Autor: Autopress.hr

Škotska premijerka Nicola Sturgeon potvrdila je kako će od 2032. godine na tamošnjem tržištu biti zabranjena prodaja novih automobila s benzinskim i dizelskim motorima. Vlada je prihvatila razvojni plan koji obuhvaća masovno širenje postaja za punjenje automobila s električnim pogonskim sklopom.

Fond za inovacije tragat će za rješenjima koja bi trebala olakšati punjenje električnih automobila u mjestima guste naseljenosti, a vlada će raznim subvencijama građanima olakšati kupnju automobila s električnim pogonskim sklopom.

Svakim novim potezom zemalja EU sve smo bliže predviđanjima da ubrzo slijedi masovno izumiranje automobila s dizelskim motorom. Angela Merkel, njemačka kancelarka, otvoreno je potvrdila početak hajke na dizelaše, a proizvođačima automobila u prilog ne ide ni činjenica da je 1. rujna ove godine na snagu stupio WLTP protokol za mjerenje prosječne potrošnje zbog kojeg će pasti maske i otkriti se da pojedini modeli troše i više od 50 posto u usporedbi s tvornički deklariranim vrijednostima.

Autor: Autopress.hr

ZADNJE VIJESTI