fbpx

Spriječiti bilo kakve malverzacije oko zaliha goriva i plina

Autor: Dnevno.ba

BANJA LUKA - U Upravi za neizravno oporezivanje (UNO) BiH u Banjoj Luci danas je održan zajednički sastanak predstavnika UNO i entitetskih inspektorata na kojem se raspravljalo o početku primjene Izmjena i dopuna Zakona o trošarinama u BiH.

Poseban naglasak na zajedničkom sastanku dat je na buduće kontrole popisa zaliha nafte i naftnih derivata, a posebno plina kao novog trošarinskog proizvoda, priopćeno je iz UNO. Svi porezni obveznici koji se bave prometom nafte, naftnih derivata i plina, moraju izvršiti popis zaliha na dan 1. veljače 2018.

godine prije početka prometovanja. Popisne liste, koje će dostavljati u roku od sedam dana nadležnom regionalnom centru UNO, obveznici će već sutra moći preuzeti na web stranici Uprave.

S ciljem sprečavanja bilo kakvih malverzacija vezano za početak primjene Izmjena i dopuna Zakona o trošarinama u BiH, danas je dogovorena razmjena podataka između UNO i entitetskih inspektorata o stanju zaliha, kao i budući plan svih posebnih i zajedničkih aktivnosti na terenu.

Uprava će do kraja ovog tjedna također na svojoj web stranici dati i detaljnu uputu, kako za popis zaliha, tako i za uvoz plina nakon početka primjene Izmjena i dopuna Zakona o trošarinama u BiH.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI