fbpx

Stiže električna bomba iz Renaulta

Autor: Index.hr

Renault Sport bi u skoroj budućnosti mogao na tržište izbaciti i svoj prvi električni bolid.

S električnom izvedbom modela Zoe već smo se mogli upoznati na ovogodišnjem izdanju ženevskog salona, kada je koncept osvojio sa 460 KS snažnim pogonom iz Formule E. Sada je vrijeme za proizvodnu izvedbu, a sudeći po posljednjim informacijama, na cesti ćemu je vidjeti i prije 2020. godine.

Šef Renault Sporta Patrice Riatti za britanski Autocar izjavio je kako je prototip već gotov, ali i da je sve manje prepreka u stvaranju komercijalne izvedbe: “Razmišljamo o tome da napravimo Zoe RS, ali je to veliki projekt za koji treba vremena. Performanse baterija su napredovale toliko da je ovakav automobil danas izvediv.”

Riatti je rekao da su baterije prije bile veliki problem, pa je prototip mogao brzo voziti svega 15 minuta. “Renault Sport model mora imati odličnu upravljivost, a to je sada izazov. Imati veliku masu baterija i postizati odgovarajuću agilnost je težak zadatak”, dodao je.

Pritom Zoe RS ne smije biti osjetno skuplji od rivala s klasičnom motorizacijom, a to je sudeći po visoko postavljenim ciljevima još uvijek velika prepreka.

Autor: Index.hr

ZADNJE VIJESTI