fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

VIDEO: Ferrari naučnici počinju živjeti svoj san

Autor: Automobili.hr

Da je Ferrari san rekao je davno osnivač mu te tome dodao kako će za mnoge i ostati samo san, osim za one rijetke sretnike. To bi se možda moglo primijeniti i na današnju temu koja se tiče naukovanja u Ferrariju. Naime, samo nekoliko kandidata je prihvaćeno u ovaj program svake godine.

Ferrari želi biti siguran da su bezvremenski klasici obdareni istom mehaničkom potporom koju uživaju i moderni automobila. Za tu svrhu je Ferrari poboljšao svoj program naukovanja u Europi za pokrivanje svih vrsta treninga na „oldschool“ tehnologijama. Kroz taj program oni koji žele nastaviti automobilsku karijeru u Ferrari carstvu mogu se upoznati sa svim vrstama arhaičnih automobilskih tehnologija iz prošlih vremena.

Ferrari naučnički program za sjevernu Europu je otvoren za one od 16 do 19 godina starosti koje zanima uloga rada servisiranja za Ferrari. Učenje u programima se razlikuje po odabiru željenog mjesta i trajanju. Najviše, što iznosi tri godine, će morati izdvojiti za učenje oni kojima je željeno mjesto mehaničara za popravke. Da bi se zadubili u klasike, polaznici će morati biti na jednom od trogodišnjih programa. Očito ne može baš svakome poći za rukom da dobije Ferrari naukovanje. Ipak navedeno školovanje zaprima više od tisuću podnesenih zahtjeva svake godine za ne baš puno raspoloživih mjesta.

Ferrari trgovci u Ujedinjenom Kraljevstvu su obvezatni na uzimanje k sebi barem jednog polaznika za vrijeme trajanja programa, a koji uključuje 24 tjedna specijalističke obuke u za tu svrhu izgrađenom pogonu u Sloughu, zapadno od Londona. Sve će karakterizirati učionica za tradicionalno i računalno učenje po posljednjem kriku tehnologije, a 25 tisuća dolara vrijedan alat da i ne spominjemo. Baš kao i niz Ferrarija za dobivanje svima važnog praktičnog iskustva.

Ukupno gledajući, u program je uloženo više od 600 tisuća dolara u specijaliziranim radionicama. I kada sve bude uspješno dovršeno i obavljeno, ovi sretnici (sad obogaćeni znanjem) dobivaju poslovnu ponudu od Ferrarija. Logično. Kad tehnologija napreduje tako brzim tempom lijepo je za vidjeti proizvođača koji radi na tome da očuva tajne mehaničkog znanja da bi iste zaživjele i kod mladih generacija oktanoljubaca koji su više naviknuti na računala u autima.

https://www.youtube.com/watch?v=Ia_G5yhEYNg

Autor: Automobili.hr
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});