fbpx

(VIDEO): Jedan od najekstremniji VW Golf GTI na svijetu

Autor: Jutarnji list

WILFSBURG - Ovaj Golf GTI RS koji je snimio poznati američki fotograf Sam Dobbins najekstremniji je GTI svih vremena s fontom i slovima s Porschea 911 GT3 RS na bokovima. Genijalno!

I dok Dieselgate afera i dalje drma Amerikom, oni vozači koji se ne “lože” na dizelske Volkswagene već na benzince nemaju nikakvih problema, a Golf GTI je i dalje jedan od omiljenijih modela za prerade. Dakle, pogledajte ovaj Golf GTI RS! Proširena karoserija u japanskom drifterskom stilu, golemi branici, spojleri i posebni aluminijski naplaci kao dio tuning paketa Rocket Bunny od ovog su VW Golfa GTI načinili pravu zvjerku, a ono što posebno upada u oči su natpisi na bokovima i poklopcu prtljažnika preuzeti s najekstremnijeg Porschea 911 s oznakom GT3 RS. Pritom auto stoji na trokrakim Vossen VPS-317 aluminijskim naplacima na koje su postavljene gume Nitto Invo u dimenzijama 285/30 19.

Oplemenjena je i unutrašnjost i to u relijaškom stilu gdje dominiraju posebna Statüs Racing Icon GTX sjedala u potpunosti izrađena od lakog karbona presvučena tamno crvenom kožom i sivom alkantarom. U kabinu je ugrađen i zaštitni kavez koji je dodatno učvrstio karoseriju, no stražnja je klupa morala biti izbačena. Podatci o snazi ovog vrlo posebnog GTI-ja nisu dostupni, no auto izgleda stvarno dobro i da e potpuno serijski pogon.

Autor: Jutarnji list

ZADNJE VIJESTI