fbpx

VIDEO: Najbrži električni automobil na svijetu!

Autor: Automobili.hr

Već je poznat sveopći trend proizvodnje raznoraznih super-automobila koji se polako okreću domeni zaštite okoliša, odnosno sveopćoj elektrifikaciji. Ovaj trend prepoznao je i Genovation, tvrtka iz SADa koja se bavi isključivo proizvodnjom, odnosno modificiranjem električnih automobila. Za proizvodnju ovog snagatora o kojem donosimo priču poslužila je Corvette Z06.

Kodnog imena Genovation GXE, novi električni super-automobil pridružio se dugačkom popisu ostalih koji se pokušavaju izboriti za svoje mjesto pod suncem. Međutim, isti se već sada može pohvaliti svojim novim rekordom kojeg će rijetko tko uspjeti oboriti.

GXE ima dva elektromotora koji razvijaju relativno slabašnih, doduše samo za ovu kategoriju, 700 konjskih snaga. Elektromotori su napajani baterijama snage 44 kWh koje bez ikakvih problema, u normalnom načinu vožnje, mogu izdržati i do 240 kilometara nakon čega moraju na ponovno punjenje. U usporedbi s konkurentima, GXE i nije baš toliko dobar i atraktivan koliko bi trebao biti. Unatoč tome od sada drži rekord koji će rijetko koji električni super-auto moći „potući“.

Iako već i vrapci na granama znaju kako Tesla već neko vrijeme dominira električnim svijetom automobila i kako, primjerice, njegovom P100D do stotke treba samo 2.27 sekundi, GXE mu je bacio rukavicu u lice. Naime, P100D ima maksimalnu brzinu ograničenu na samo 250 km/h dok se Z06 može podičiti svojim rekordom od nekoliko desetaka km/h više.

Međutim, prije videa koji prikazuje trenutak u kojem GXE ulazi u povijest, nekoliko općenitih informacija o njemu. Kao što je već bilo spomenuto, temelji se na jednom od legendarnih modela iz GMa kojeg su stručnjaci iz Genovationa malčice modificirali. Interijer će tako nuditi različite personalizirane dodatke s visokokvalitetnim završnim materijalima. Ukupno će biti proizvedeno samo 75 primjeraka, a cijela priča bi trebala zaživjeti 2019. godine. Cijena? 750.000$.

Pogledajte video:

Autor: Automobili.hr

ZADNJE VIJESTI