fbpx

VIDEO: Svijet oduševljen Rimčevom zvijeri od 1914 konjskih snaga

Autor: Index.hr

Strani mediji su se neposredno nakon premijere novog hiperautomobila Rimac Automobila na sajmu automobila u Ženevi raspisali o tehnološkom čudu iz Svete Nedjelje.

Portal Engadget tako navodi kako je Rimac predstavio novi automobil nakon “tajnovitog” teaser videa, a u prvi plan je istaknuta nevjerojatna snaga koji razvija – čak 1914 konjskih snaga.

Radi se o oko 500 konjskih snaga više nego što su znalci očekivali, navodi Engadget, pa dodaje kako je performansama (ubrzanje do 96 km/h u 1,86 sekundi, maksimalna brzina 412 km/h) Rimac očito bacio rukavicu u lice Elonu Musku, vlasniku Tesla Motorsa i njegovu sportskom modelu Tesla Roadster.

Engadget navodi kako, perspektive radi, treba istaknuti da Rimčev C_Two ima 400 konjskih snaga više od Bugatti Chirona koji je trenutno jedan od najbržih, ako ne i najbrži automobilna svijetu.

Što se tiče izgleda, Engadget navodi da C_Two ima “dramatičnu figuru” i dodaje kako unatoč lakim materijalima od kojih je izgrađen (karbonska vlakna) novi Rimčev automobil ima gotovo dvije tone, što je puno za superautomobile.

Uz nevjerojatnu snagu, Engadget hvali i ostale tehnološke detalje: prepoznavanje lica vozača kako bi se otključalo paljenje motora, a sustav u automobilu može i skenirati lice kako bi prepoznao raspoloženje vozača te predložio opušteniju ili sportsku vožnju.

Engadget ističe i činjenicu da će C_Two biti proizveden u čak 150 primjeraka, što je veliki skok u odnosu na osam primjeraka, u koliko je proizveden Concept_One.

Uz cijenu od 1,7 milijuna eura ovaj automobil će biti rezerviran samo za vrlo, vrlo bogate, ističe Engadget.

Autor: Index.hr

ZADNJE VIJESTI