fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

VN AZERBEJDŽANA: Nikada sretnija pobjeda za Hamiltona

Autor: SportSport.ba

BAKU - Lewis Hamilton je slavio pobjedu danas u trci za Veliku nagradu Azerbejdžana nakon što je imao mnogo sreće u posljednjih nekoliko krugova.

Vettel je startao prvi danas, a iza njega je bio Hamilton. Najveća ludnica i najbitniji trenuci ove trke desili su se pred njen kraj.

10-ak krugova prije kraja desio se incident između vozača Red Bulla Daniela Ricciarda i Maxa Verstappena zbog kojeg su obojica završila trku. Tada je ušlo vozilo sigurnosti i zadržalo se na stazi nekih pet ili šest minuta nakon čega je počela ludnica.

U tom trenutku Bottas je bio lider, Vettel drugi, Hamilton treći, a Raikkonen četvrti. Vettel je odmah napao Bottasa i prestigao ga, ali je kasno kočio pa je izletio sa staze i izgubio četiri pozicije.

U tom trenutku se činilo da Bottasa ništa ne može zaustaviti da ostvari pobjedu, ali samo tri kruga prije kraja izdao ga je zadnji desni pneumatik zbog čega je trka za njega bila završena.

Sve ove incidente najbolje je na kraju iskoristio Lewis Hamilton koji je stigao do pobjede ispred Kimija Raikkonena i Sergija Pereza. Vettel je na kraju završio na četvrtoj poziciji.

Hamilton je nakon ove pobjede zasjeo na prvu poziciju ukupnog poretka ispred Vettela, dok je treći Kimi Raikkonen.

Autor: SportSport.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});