fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Vozačima i dalje nezakonito postavljaju kandže na parkirane automobile u Zenici!?

Autor: Hasan Kreho

ZENICA - Jučer sam bio oko 15 sati očevidac situacije kada je jednom našem sugrađaninu Zenice u blizini gradske kafane na parkingu postavljena kandža na automobil za čije skidanje mu je traženo da plati 20 KM kao doplata prekoračeno parkiranje.

Savjetovao sam dotičnog sugrađanina da pozove policiju i zatraži uviđaj o blokadi svoje pokretne nekretnine za što JP Parking servis nije po zakonu ovlašteno pravno lice.

Navedena doplata se tretira kao kazna a za što po zakonima u Bosni i Hercegovini Javno poduzeće Parking servis nije po zakonima u BiH ovlašteno pravno lice.

Odluka općinskog vijeća općine Zenica ( Sl. novine općine Zenica br. 06/2004 od 06.08. 203.godine ) je u sukobu sa zakonima višeg nivoa kao što su:

– Zakon o sigurnosti odvijanja prometa na putevima u BiH

– Zakon o obligacijskim odnosima Federacije BiH,

– Zakon o zaštiti potrošača u BiH,

– Zakon o prekršajima Federacije BiH.

JP Parking servis može tražiti da se doplati parkiranje za dužinu prekoračenog vremena plaćenog parkiranja ili ako vozač odbije da doplati navedeno prekoračeno vrijeme parkiranja da uputi prijavu nadležnom Općinskom sudu u Zenici.

Cijena redovnog vremana parkiranja i prekoračenog vremana se plaćaju po istoj cijeni za isto vrijeme trajanja.

Apeliram na gradske vijećnike da se probude i shvate kako se građanima u neznanju uzimaju nezakonito novci od strane JP Parking servisa.

Da bi pomogao rješavanje navedenog problema pljačkanja građana Zenice a na koji godinama ukazujem ja najavljujem redovnom procedurom svoj dolazak na slijedeću redovnu sjednicu Gradskog vijeća da vama gradskim vijećnicima pojasnim navedeni problem građana Zenice.

Autor: Hasan Kreho
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});