fbpx

BAKIR RANJEN U RATU: Majka Halida – Sine, ranjen si?! Bakir – Majko, ne brini. Dobro sam!

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - U turskoj seriji „Alija“ koju emitira mahalska sarajevska televizija „Hayat“, čiji je vlasnik komandant izmišljenih „Zelenih beretki“, Emin Švrakić, u najnovijoj epizodi prikazana je scena u kojoj je Bakir Izetbegović ranjen. Scena je režirana srceparajućom konverzacijom gdje on dolazi, valjda sa ratišta, majci Halidi koja mu, kao i svaka majka, brižno govori: "Sine, šta se dogodilo, ranjen si?!", a on, kao hrabri branitelj odgovara tješeći majku: "Majko,dobro sam. Ne brini".

Ova činjenica o Bakirovom ranjavanju do sada nije nikad i nigdje obznanjivana. Sam Bakir Izetbegović je, pravdajući se da nije bio u rovu, tvrdio kako je za vrijeme prvih dana napada na Sarajevo imao tešku stomačnu infekciju i da stoga nije bio vojno sposoban sudjelovati u borbama. Doduše priznao je kako je sudjelovao u jednoj akciji izviđanja s borcima jedinice „Fatih“, negdje na padinama Sarajeva koje su bili zaposjele agresorske jedinice, te da je „nagrabusio“ tako što se survao niz neke litice negdje ispod Hreše, podsjeća The Bosnia Times.

Također je poznato, bar bi Turci to trebali znati, da je njegova majka rahmetli Halida-hanuma bila sklonjena u Turskoj i da uopće nije boravila u Sarajevu u vrijeme opsade grada.

Ovako jeftine i brutalne podvale ne mogu ići na dušu Turaka jer većina njih ionako ima pogrešnu percepciju rata u Bosni i Hercegovini. Nije čak ni problem nas čudom preživjelih Bosanaca i Hercegovaca koji smo, voljeli ili ne rahmetli Aliju, stali pod njegovu zastavu i kao takvi sasvim dobro znamo šta se desilo ovdje tijekom okupacije Sarajeva. Problem je familija šehida koje će sigurno gledati ovu seriju i teško uzdahnuti zbog čega i za koga su im (po)ginuli sinovi!

Da su živi nadrealisti ovu srceparajuću patriotsku scenu bi komentirali da je Bakir bio dobio sraćku jer je imao stomačnu infekciju, pa je zadihan utrčao u kuću, a huda majka mu pomislila da je ranjen.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI