fbpx

Bh. vlasti oduševljene dolaskom migranata nakon donacije EU od šest milijuna

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Bosanskohercegovački politički lideri su oduševljeni dolaskom migranata i izbjeglica na područje Bosne i Hercegovine.

Salve oduševljenja su krenule nakon što je Europska komisija usvojila specijalnu mjeru u vrijednosti od 6 milijuna eura za podršku Bosni i Hercegovini u upravljanju migracijskim tokovima!

Naime, svi oni koji su se pribojavali borbe s ovim problemom su, od danas, veoma pro migracija i pomoći migrantima i izbjeglicama.

“Ma šta fali, neka dolaze. Pa fini su to ljudi. Malo crnomanjasti, to nismo doduše navikli, ali nema veze. Pa gdje ima multikulturalnosti, nego u Bosni i Hercegovini. Mi se nadamo da će se ravnomjerno raspodijeliti ta cifra od šest milijuna, tj. da će Republika Srpska dobiti 2.940.000 koliko je sljeduje spram teritorijalne rasprostranjenosti od 49%. Želimo im dobrodošlicu. To su naši prijatelji i poručujemo im da, ako imaju familije, slobodno zovnu još ljudi. Srpska će ih rado prihvatiti”, rekao je Milorad Dodik, Predsjednik Republike Srpske, piše satirični portal Šatro.info.

Bakir Izetbegović je također pohvalno reagirao na ovaj slučaj, te naglasio kako on od početka želi da pomogne svojim prijateljima muslimanima u nevolji, te kako su sve opstrukcije koje su se desile, došle od strane pripadnika drugih naroda u BiH.

Dragan Čović nije reagirao. Iako izvori bliski Članu Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda tvrde da samo čeka dozvolu iz Zagreba, pa da i on objavi dobrodošlicu migrantima i izbjeglicama.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI