fbpx

Djeca u Srbiji vjeruju da Vučić živi u televizoru!

Autor: Dnevno.ba

BEOGRAD - Najveći broj djece u Srbiji vjeruje da premijer Aleksandar Vučić živi u televizoru, pokazuju ankete koje su sprovedene u obdaništima i mlađim razredima osnovnih škola, javio je Njuz net.

Stručnjaci kažu da je ovo prirodno razmišljanje za taj uzrast i da djeca u tom dobu, na sebi svojstven način, pokušavaju shvatiti funkcioniranje svijeta koji ih okružuje.

“Taj čika, a tata mi kaže da se zove Vučić, je gotovo stalno na televizoru. Tu je ujutru kad krećem u vrtić, pa opet kad se vratim i tako čitav dan. Stalno nešto priča, viče, ili se s nekim svađa, ali ja ga gotovo ništa ne razumijem” – priča šestogodišnji Jovan K. iz Beograda.

“Ne znam kako, onako visok, stane u televizor i zašto živi baš u njemu. Pitam se šta jede, da li se ikad odmara i kako izdrži da ne ide u WC. Moji drugari kažu da ponekad sigurno izađe napolje, da malo prošeta, ali bih sigurno primjetio da nije tu” – ispričao je ovaj dječak.

Njegov otac Milan kaže da je pokušao objasniti sinu kako funkcionira televizija, ali da to nije lako jer dijete svoje zaključke izvodi iz onoga što vidi.

“Nisam ništa primjećivao dok Jovan nije stao ispred televizora i počeo da moli Vučića da mu pusti crtani. Tada sam počeo shvaćati u kom pravcu ide njegovo razmišljanje. Kad sam bio u dječjem uzrastu i ja sam vjerovao da u televizoru žive neki mali ljudi koji okreću točkiće i tako proizvode sliku i ton. Današnja djeca sigurno vjeruju da je to baš Vučić jer je stalno u programu. Moja krivica je možda u tome što sam mu jednom prilikom rekao da je premijer glavni za podešavanje programa i da mi vidimo i čujemo samo ono što Vučić želi” – objasnio je on.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI