fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

DONKO JOVIĆ ZASLUŽUJE VEČERNJAKOV PEČAT: I ribe se vole slikati, zar ne?

Autor: Dnevno.ba

MOSTAR - Na internetsku adresu Hrvatskoga zajedništva stigao je zanimljiv dopis jednoga ribara koji nam se žali na odnos ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u toj vladi Donke Jovića na odnos prema njima, ali i prema ribljem fondu u Neretvi.

U dopisu stoji kako je ministar Donko već drugu godinu zaredom zabranio poribljavanje Neretve ribljom mlađi, a kako je spreman protiv krivolovstva boriti se postavljanjem kamera na vrbe!

E, sada, pitaju se u Hrvatskome zajedništvu, tko je lud, tko zbunjen i ima li tko normalan. Zna li ministar kolika je cijena postavljanja video nadzora (kamera) i koliko bi ih trebalo. Zna li koliko košta poribljavanje pa kada ribe odrastu, neka ih ribolovci slobodno love, naravno uz dozvole. A krivolovci? Ako je postavljanje kamera rješenje, onda neka se prije raspita kolika je cijena ribe na ribarnici pa usporedi to dvoje.

Mi ne znamo od koga je potekla ova ideja (u mailu stoji kako je to ministrova zamisao), ali svejedno od koga jeste da jeste, u najmanju je ruku „genijalan izum“ i trebali bi ga primijeniti i na svim drugim rijekama. Ministre, svaka vam čast. Pozivamo predsjednika Vlade HNŽ-a Nevenka Hercegu, osvjedočenoga zaštitnika okoliša, da urazumi svoga ministra te Neretvu obogati novom ribljom mlađi. Ova ministrova zamisao jeste „pravo staranje o ekololškim problemima“ jer pomoću kamera, ministar će očuvati riblji fond u Neretvi. Ali, zar ovdje nije skuplja pita od tepsije?!, pitaju se u svome priopćenju iz Koalicije Hrvatsko zajedništvo.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});