fbpx

FOTOUBOD: Bubnjar Red Armya viđen u Zagrebu sa šalom Zrinjskog

Autor: Hina

ZAGREB - Hrvatska nogometna reprezentacija napokon je zaigrala pred punim tribinama stadiona Maksimir.

Za prvi dvoboj dodatnih kvalifikacijama za plasman na svjetsko prvenstvo 2018. godine protiv Grčke prodano je više od 30,000 ulaznica od ukupnog kapaciteta od 32.400 gledatelja.

Na dan utakmice preostao je tek manji broj raspoloživih ulaznica. Zapad gore je odmah razgrabljen, pa je ostalo tek nešto malo ulaznica za tribinu Sjever gore. HNS je omogućio i ulaznice za 15 slijepih osoba i njihove pratitelje.

U suradnji s Uefom i Udrugom slijepih Zagreb omogućio je ulaznice, prijamnike za slušanje te dvojicu naratora koji su na poseban način prenosili utakmicu kako bi slijepim i slabovidnim osobama što bolje prenijeli svaki vizualni detalj s Maksimira.

Iz svečane lože utakmicu s Grčkom pratile su brojne poznate ličnosti te političari – premijer Andrej Plenković, predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović, ministri Marić, Capelli, Medved, zatim Gordan Jandroković, Tomislav Horvatinčić, Davor Šuker, Damir Vrbanović, Ivica Lovrić…

Najveću gledanost ‘Vatreni’ su imali u prijateljskim susretima protiv Meksika (1992) i Argentine (1994) kada se na tribinama stadiona Maksimir okupilo po 40,000 gledatelja.

Apsolutni rekord zagrebačkog stadiona zabilježen je 19. srpnja 1973. godine kada se na utakmici Zagreb – Osijek u kvalifikacijama za Prvu jugoslavensku ligu okupilo čak 64,138 gledatelja. Rezultat je bio 2-2, a Zagrepčani su boljim izvođenjem jedanaesteraca izborili elitni razred.

Čovića su kamere snimile kako sjedi na stadionu sa šalom Nogometnog kluba Zrinjski iz Mostara, čiji je Čović i navijač.

Autor: Hina

ZADNJE VIJESTI