fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

FOTOUBOD: Novo u Duvnu – novi poluležeći policajci!

Autor: Dnevno.ba

TOMISLAVGRAD - Lokalna vlast i ovdašnja policija nikako ne prestaju oduševljavati lokalne mještane sa svojim inovacijama.

Ovih dana su se tako na lokalnim duvanjskim prometnicama pojavili novi poluležeći policajci. To vam je ono – nit’ leži, nit’ stoji, ali glavno da mu plaća ide i jedino što ga trenutno sekira jesu koeficijenti na temelju kojih će mu se obračunavati visina mirovine, svakako zaslužene, jer kada vidite ove inovacije to ne može biti a da nije zasluženo.

Naime, na pojedinim dionicama je postavljen novi sloj asfalta, ali su na cestama ostali poveći šahtovi, pa je policija na ovaj način zaštitila sudionike u prometu kako se ne bi dogodilo “uskakanje” u šaht što je posebno fasciniralo nekolicinu Duvnjaka gastarbajtera koji su ovih dana stigli iz Njemačke i drugih krajeva u rodnom kraju proslaviti Božićne i Novogodišnje blagdane, pa čim su ovo vidili sve su snimili i ovaj će patent pokušati prodati u Stuttgartu, Hannoveru, Luzernu, Grazu, odnosno gdje god stignu.

Što reći nego da su u našoj policiji dosjetljivi kao što je nekoć bio Dositej Obradović, inače krsnog imena Dimitrije, a koji je bio srpski filozof i prosvjetitelj tamo iz 18. stoljeća što sigurno duvanjski policajci itekako dobro znaju, jer je ipak riječ o školovanim ljudima koji su legalnim putem završili školu, te se isto tako na legalan način zaposlili pošto im nije trebala nikakva brzopotezna diploma ili bilo koji drugi oblik zapošljavanja preko veze, jer sve su to školovani i čestiti ljudi pa su za njih poslovi preko veze totalno bezveze.

Posljednjih dana su se u policiji Tomislavgrada iskazali i u brzini uručenja kaznenog naloga stradalima u prometnim nezgodama, a kao što fotografija dočarava i ovaj novi izum je priča za sebe.

Prednost poluležećih u odnosu na ležeće policajce svakako je i u tome što ne trebate prelaziti preko njih, jer dovoljno je da ih zaobiđete. Možete i sa lijeve i sa desne strane, dakako ukoliko u tom trenutku sa te strane ne nailazi drugo vozilo. Dakle, izbor je veći od uobičajenog.

Pred nama je Nova 2018. godina i stoga možemo samo poželjeti da ovdašnji naši policajci i u narednih 365 dana budu ovako inovativni, susretljivi, nepotkupljivi, razboriti, šarmantni, odlučni, jednostavno učinkoviti i pravovremeni…

S poštovanjem,
čitatelj portala Ante Vukadin

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});