GORDON STRACHAN: Zaostajemo genetski, trebamo visoke žene…

Autor: Dnevno.ba

GLASGOW - Izbornik Škotske Gordon Strachan je za neuspjeh u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo okrivio loše gene svojih nogometaša.

“Genetski zaostajemo za ostalim reprezentacijama. U ovim kvalifikacijama smo bili druga najniža reprezentacija, iza nas su samo Španjolci. Moramo sastaviti momčad od snažnih i visokih igrača zbog igre u prekidima. Genetski moramo na tome raditi, možda bismo trebali spojiti visoke žene i muškarce pa ćemo vidjeti šta će biti. Znate, to je naš veliki problem, jer se moramo boriti za loptu s igračima koji su viši od nas, moramo biti žešći od njih, skakati više od ostalih” – rekao je škotski izbornik.

Njegova momčad je jučer remizirala sa Slovenijom (2:2) i tako dopustila Slovačkoj da je prestigne u borbi za dodatne kvalifikacije. Ipak, Gordon smatra da tehnika nije problem.

“Nitko mi ne može reći da je njihova tehnika bolja od naše, naš je problem fizički” – zaključio je Strachan i tako otišao korak dalje u pravdanjima od loših rezultata.

Zanimljivo, Španjolci, koji su još niži od njih, godinama već nemaju problema i konstantno su u vrhu ili pri samom vrhu svjetskog nogometa.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI