LJUBIĆ: ‘Nitko drugi više neće moći Hrvatima-katolicima u BiH birati Gospu!’

Autor: Slobodna Bosna

"Izjava Pape Franje kojom izražava sumnju u ukazanje majke Isusove u Međugorju, samo dodatno učvršćuje opredjeljenje hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini da mu nitko ubuduće u njegovo ime neće birati Gospu", kazao je Božo Ljubić, predsjednik Hrvatskog narodnog sabora u BiH i zastupnik u Hrvatskom saboru u prvoj reakciji na ponovno očitovanje Svetog Oca o fenomenu Međugorja.

“Uvjeren sam”, rekao je Ljubić, “kako ovo nije stajalište službenog Vatikana, nego je odraz raspoloženja dijela rimsko-vatikanske političke čaršije”.

Božo Ljubić je najavio da će na narednoj sjednici HNS usvojiti apelaciju kojom će od Suda u Strasbourgu tražiti provjeru zakonitosti odluka Drugog vatikanskog koncila iz 1962. godine.

“Hrvati-katolici u to su vrijeme stenjali pod čizmom komunističkog totalitarizma i nikako nisu bili uključeni u donošenje zaključaka Drugog Vatikanskog koncila, te nas oni ni na koji način ne obvezuju”, upozorio je Ljubić.

Otkrio je da je u to vrijeme, kada je to bilo strogo kažnjivo, on osobno, “barem pet-šest puta kao dječak u Čitluku sreo Gospu i razmijenio SMS poruke sa njom, ali da mu je zločinačka UDBA oduzela mobitel i izbrisala poruke-dokaze.”

Autor: Slobodna Bosna

ZADNJE VIJESTI