fbpx

Novalić obećao da će ljetovati u Ustikolini čim se napravi tunel za Goražde – do tada Turska ili Bahami!

Autor: Goražde Portal

GORAŽDE - Federalni premijer Fadil Novalić tijekom posjete Goraždu najavio je da će ljetovati u Goraždu i Ustikolini čim se napravi moderna prometnica i tunel koji će skratiti razdaljinu između Goražda i Sarajeva za 40 kilometara.

“Imate divnu prirodu, rijeku Drinu, klimu, dosta sunčanih dana, ali ste brate nekako zabačeni, baš ste „zadnja rupa na sviralu“ tako da ja, sve dok ne napravite tunel i brzu cestu za Sarajevo ne mogu dolaziti na ljetovanje ovdje” – rekao je Fadil Novalić prilikom posjete Goraždu u nedelju.

Novalić je između ostalog rekao da mu nije jasno kako do sada nije napravljen tunel, ako treba samo 200 milijuna i ako je dužina tunela oko pet kilometara.

“Edhem Bičakčić, nekadašnji premijer Vlade FBiH iz SDA vam je 1999. godine obećao brzu cestu za Sarajevo. On je tada ostavio u amanet svakom narednom premijeru da govori i obećava da će biti izgrađen tunel i brza cesta Goražde – Sarajevo, i ja preuzimam taj amanet, i evo vam obećavam istu stvar. Vjerujem da će i premijeri nakon mene nastavaiti tu tradiciju da vas obmanjuju kako će put biti izgrađen” – poručio je Fadil Novalić okupljenoj masi.

Na skupu SDA u Goraždu Novalić je rekao i da je sa ostalom delegacijom u BPK Goražde došao preko „Krive drage“ da se sav zaprašio, da je polomio amortizere te da su mu se izlizale pakne od automobila „Audi A8“ koji košta 200 000 KM i da to stvarno nema smisla.

“Imate prirodne ljepote i volio bih izdvojiti nekoliko dana za ljetovanje ovdje, ali kako da dođem ako “polomim” auto, sebe, svoju porodicu i povrh svega moram izdvojiti dva sata dok dođem iz Sarajeva u Goražde ili Ustikolinu. Je li Vama u Goraždu jasno da ja za dva sata mogu biti u Turskoj ili Španjolskoj na ljetovanju” – pitao je Novalić prisutne u velikoj Sali Centra za kulturu Goražde.

“Sve dok ne napravite put ja više neću dolaziti u Goražde, a ljetovat ću na Bahamima, Palma de Mallorci, Sardiniji, Antaliji i drugim egzotičnim mjestima što i vama toplo preporučujem” – zaključio je Novalić.

Tekst je satiričnog karaktera, njegova svrha nije omalovažavanje ili vrijeđanje bilo koga već zabava i humor sa stvarnim ili približno stvarnim događajima.

Autor: Goražde Portal

ZADNJE VIJESTI