fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

SEBIJA: “Isplači se Bakire, bit će ti lakše”

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Član Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda Bakir Izetbegović, odmaravši se na svojoj vikendici, na svom Facebook profilu prelistavao je najnovije vijesti iz svijeta, a jedna mu je zapala za oko…

Naime, protagonisti humoristične serije “Teorija velikog praska”, inače serije koju Bakir i Sebija redovno prate na hrvatskom RTL-u, odlučili su se na jedan veoma human korak.

Tri glavna glumca u TV serijii dobijaju po milijun dolara po epizodi, dok njihove dvije kolegice, ništa manje bitne, dobijaju po 200.000 dolara po epizodi. S tim u vezi, kolegijalnosti radi, njih troje odlučili su se odreći po 100.000 svog honorara za svoje kolegice.

Čitajući posljednji pasus Bakir je pustio suzu. Dok je suzu, koja je klizila niz njegov desni obraz, nježno brisao – povikao je: “Sebija!”

Sebija uleti u dnevni boravak u kecelji i nožem u desnoj ruci i uzviknu: “Šta je bilo? Šta se dereš?”

“Sebija, oči moje lijepe, ja više ovako ne mogu! Ja ne mogu više samo sebi u džep stavljati. Strah me i Boga i naroda!” – govorio je Sebiji koja je u čudu na sred sobe stajala.

“Imam sve, Seko. Ništa mi ne treba. Imam i previše, znaš i sama. Moram nešto lijepo uraditi za svoj narod. Moram oprati svoj obraz. Ev’ iz ovih stopa idem od svoje prošle plaće odvojiti 100 maraka za školovanje Fatiminog malog. Znam, oduvijek je htio biti doktor, narod da liječi. Nama toga treba, fali nam…” – govorio je Bakir dok se Sebija od radosti smiješila, s očima punih suza.

Sebija baci nož na sred sobe, potrča k Bakiru i baci mu se pred noge:

“Znala sam da si dobar čovjek. Znala sam!” – prošapta Sebija.

Bakir je Sebiju pomilovao po kosi. Nježno podigao njenu glavu, te prstima s lica obrisao suze i rekao joj:

“Bazinga Sebija, bazinga!“

NAPOMENA: Tekst je satiričnog karaktera i svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna i (ne)namjerna!

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});