fbpx

VIDEO (FOTO): I izaslanik Stanka Čolaka na proslavi kineske Nove godine u Mostaru!?

Autor: Karlo Lovrić / Dnevno.ba Foto: Karlo Lovrić / Dnevno.ba

MOSTAR - Kineza je u Bosni i Hercegovini sve više. Kako je krenulo neće dugo potrajati a njih će i Arapa biti više nego Hrvata, pa nije isključeno da se Dragan Čović počne kineskim ili arapskim pismom potpisivati kao što je nekoć tako vješto činio ćirilicom kada je započeo svoj "lidermanijski" uspon!

No, Dragan Čović je danas političar od formata, koji se zna snaći u svakoj novonastaloj situaciji, pa se tako (s)našao i na proslavi kineske Nove godine u Mostaru.

Da, dobro ste pročitali, jer se eto u Mostaru i to dogodilo, pa Kinezi više ne mogu “lampati” ovdašnju raju kako su u Mostaru majorizirani!

U povodu obilježavanja Kineske nove godine, Pekinška plesna akademija održala je i glazbeno-plesni spektakl u velikoj dvorani Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače. Prije same svečanosti nebo iznad Mostara obasjao je prekrasni vatromet kao da je finale nogometne “Lige sela” na Širokom Brijegu ili Čitluku. Dobro upućeni tvrde da Kinezima nikada i nigdje nije manjkalo petardi, pa bi bila sramota da se kojim slučajem to dogodilo u Mostaru.

Ovoj manifestaciji prisustvovala je i veleposlanica Narodne Republike Kine u BiH Chen Bo, a povjerljiv izvor iz Beograda nas uvjerava kako je svoga izaslanika na proslavi imao i Stanko Čolak, u ovdašnjem kraju poznat kao “profesor svih profesora”, no organizatori ovog događaja nisu javno obnznanili ime “Čičinog” izaslanika!

No, bilo kako bilo, lijepo je vidjeti kako je dr. Dragan Čović s veleposlanicom uživao u vatrometu, a potom dao intervju za kinesku nacionalnu telviziju. Za vjerovati je kako ih je toliko šarmirao da će sada u Bosnu i Hercegovinu poslati tisuće svojih sugrađana koji će se ovdje prijaviti, te kao građani BiH imati pravo glasa na svakim sljedećim izborima, a ako ih doseli samo 0,1 posto to će biti dovoljno da na izborima u BiH pobjedi kandidat za člana predsjedništva kojega predloži HNS. Dapače, ako bi ih toliko došlo, a to je oko milijun i pol, na taj način bi Hrvati mogli izabrati i srpskog i bošnjačkog člana u Predsjedništvo BiH, a to bi bila prava lutrija. Dakako, ne za Hrvate u BiH, već zna se za koga.

Kineska nova godina po našem kalendaru dolazi u petak 16. veljače, međutim to što je u Mostaru obilježena 18. siječnja nije toliko bitno, jer što bi prosječan glasač HDZ-a rekao “šta je misec gori, misec doli”!

Autor: Karlo Lovrić / Dnevno.ba Foto: Karlo Lovrić / Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI