fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

VIDEO: Islandski komentator trijumf popratio neljudskim kricima i urlicima

Autor: Index.hr

NICA - Gudmundur Benediktsson, komentator islandske televizije na Euru, postao je poznat prijenosom utakmice s Austrijom, jer je euforično proslavio pobjednički gol reprezentacije za koju je i sam igrao, štoviše i zabio u debiju 1994. protiv Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Nakon što je okončao 19 godina dugu karijeru napadača, tijekom koje je igrao za klubove u domovini i Belgiji, postao je trener, a honorarno i televizijski komentator, točnije navijač s mikrofonom.

Kada je njegova reprezentacija u posljednjoj utakmici u skupini protiv Austrije, 15 sekundi prije kraja susreta postigla gol za pobjedu, Benediktsson je bio u ekstazi. Vrištao je “ja, ja, ja”, odnosno “da, da, da”, dok su islandski reprezentativci trčali u kontru i kad je postalo jasno da će Arnor Traustason zabiti gol za povijest.

https://youtu.be/jJv_BSBTXi0

“Mi smo u osmini finala!”, nastavio je Benediktsson vrištećim glasom. “Arnor Traustason zabio je za prvu pobjedu na Euru. Nikada nismo izgubili, nikada nismo izgubili”, ponavljao je. Režiser je na trenutak pokazao lica slomljenih Austrijanaca, a Benediktsson im je imao samo jedno za reći: “Austrijanci, hvala vam što ste došli!”.

Ali, to je ništa kako je proslavio još veći uspjeh Islanda, pobjedu protiv Engleske, kojom je najveća senzacija Eura otišla u četvrtfinale.

Benediktssonove krike i urlike oduševljenja poslušajte ovdje.

Autor: Index.hr
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});