fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

5 stvari koje niste znali o seksu u tridesetima

Autor: Večernji list

MOSTAR - Ušli ste u tridesete i sa sjetom se prisjećate svih onih "ludih" noći kada ste bili u dvadesetima?

Onda ste među rijetkima, posebice ako ste žena. Mnogi se dvadesetih sjećaju kao godina u kojima su se tražili, radili pogreške… Istovremeno strahujući, kako će tek biti kada uđu u tridesete…Što će se zaista promijeniti?

Evo odgovora…

1. Neke žene su na seksualnom vrhuncu baš u triedestima, točnije rečeno, krajem tridesetih. No, istina je da u ovom životnom razdoblju počinje opadati razina testosterona, kaže dr. Lea S. Millheiser, direktorica programa za žensku seksualnu medicinu u Stanfordu. Najčešći razlog za to je – stres i to zbog raznih privatnih i poslovnih obveza. To se posebno reflektira na žene jer je njihova želja više pod utjecajem vanjskih faktora nego kod muškaraca.

2. Još jedna neugodna situacija s kojom se žene mogu susresti sve češće kada zagaze u tridesete je vaginalna suhoća. Ne čudi stoga što je u tim situacijama otežavajuća okolnost i to što je potrebno voditi računa o lubrikantima kako seks ne bi bio neugodno iskustvo.

3. Vrijeme je i da “zahvalimo” za ono što je svakako bolje kad je riječ o seksu u tridesetima. Žene su mnogo samopouzdanije i znaju što im treba da zadovolje i sebe i partnera. I kao šlag na torti, u tridesetima žene lakše i češće doživljavaju orgazme.

4. Suprotno uvriježenom mišljenju da postoji neki problem ako nemate seksualne odnose svaki ili svaki drugi dan, u tridesetima seks postaje rjeđi. Ali kvalitetniji. Prema istraživanju, parovi su zapravo najsretniji kad se seksaju jednom tjedno. Istraživanje je provedeno na uzorku od 30.000 ljudi i analizom prikupljenih podataka došli su do zaključka da tijekom spolnog odnosa raste razina sreće, ali dva puta tjedno ne znači nužno dvostruku sreću.

5. Ako ste razmišljale u dvadesetima kako ste sretne što ste privukli ovog ili onog muškarca, u tridesetima se to mijenja u potpunosti. Žene su svjesnije sebe i u tridesetima češće imaju stav kako muškarac može biti sretan što je privukao nju…

Autor: Večernji list
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});