fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

BRUTALAN NAPAD NA ĐORĐA BALAŠEVIĆA: “Panonska p..zda, bruka i sramota, pjeva Hrvatima dok ustaše slave “Oluju”!

Autor: Dnevno.ba

NOVI SAD - "Poznati novosadski kantautor Đorđe Balašević, vjerovali ili ne, pjevat će u Hrvatskoj, ni manje ni više nego 4. kolovoza, na 21. godišnjicu zločinačke akcije "Oluja", u kojoj je ubijeno 2.000 i protjerano oko 250.000 srpskih civila", piše u pogromaškom tekstu srpski tabloid "Informer"., neformalno glasilo Vučićevog SNS-a.

“I lider DS Bojan Pajtić provest će odmor na Hrvatskom primorju u vrijeme proslave zločinačke “Oluje”! Kako smo već objavili, Pajtić će krenuti na ljetovanje s obitelji 30. srpnja i tamo provesti deset dana. To znači da će “zakačiti” i dan kada Hrvati širom zemlje veličaju progon i zločine nad Srbima”, piše Informer.

Informer dalje piše kako je Balaševićev koncert u pulskoj “Areni” zakazan za 21 sat, “pa će tako srpski pjevač nastupati u Hrvatskoj samo večer uoči službene državne ceremonije i proslave genocida nad Srbima, na kojoj će zapjevati i ozloglašeni srbomrzac Marko Perković Tompson”!?!

“Premda ovo “panonskom mornaru” nije prvi antisrpski skandal, javnost u Srbiji zgrožena je ovom Balaševićevom odlukom. Predsjednik Saveza Srba iz regije Miodrag Linta kaže da nije iznenađen Balaševićevim gestom, jer jedan dio “elite” u Srbiji svesrdno podržava Hrvate”

– Ovo je skandal! Na taj način on faktički sudjeluje u proslavi progona 250.000 Srba sa svojih ognjišta. Pomirenje ne može doći preko muzike ili kazališta. Zagreb mora službeno da se distancira od zločinačke politike i suoči sa genocidom koji je počinjen nad srpskim civilima. Svaka druga priča je cinizam ili laž – podvlači Linta i dodaje da “početkom kolovoza nijedan srpski unijetnik ne bi trebalo da se pojavljuje u Hrvatskoj”.

Predsjednik Dokumentaciono-informacionog centra “Veritas” Savo Štrbac smatra da je nastup novosadskog muzičara u Hrvatskoj na dan “Oluje” nepoštovanje prema srpskim žrtvama.

– Većina nas Krajišnika obilježava 4. kolovoza kao Dan žalosti, a i Vučić i Dodik će biti u izbjegličkom naselju Busije kod Batajnice. Neprimjereno je za bilo kog Srbina da u svetu, a naročito u Hrvatskoj, nastupa tog dana. To je zastrašujuće, jer je tog datuma operacija počela. Ako Srbi ne poštuju svoje žrtve, ko će ih poštovati – kategoričan je Štrbac.

Na drugoj strani, predsjednik Srpskog nacionalnog vijeća Milorad Pupovac ističe da je uvjeren kako će Balašević na nastupu u Hrvatskoj “poslati antiratne poruke”.

– Nije mi poznato da Balašević taj dan nastupa u Puli. Ako je tako, siguran sam da ni on, ni njegova publika neće vrijeđati nikog, pa ni stradanje Srba. Što više, vjerujem da će njegove poruke biti antiratne, kao što vjerujem da će njegov koncert uznemiriti hrvatske ekstremiste, koji će ustati protiv njega. Posebno simpatizeri Tompsona, kome istarske vlasti ne dozvoljavaju da pjeva u pulskoj “Areni” – zaključuje Pupovac.

Informer dalje piše da će “zloglasni hrvatski pjevač Marko Perković Tompson, poznat po veličanju ustaštva i bolesnoj mržnji prema Srbima, pjevati samo dan posle Balaševića, na službenoj državnoj proslavi 21. godišnjice “Oluje” 5. kolovoza! Tompson, koji na nastupima publiku redovno pozdravlja ustaškim pokličem “Za dom spremni”, nastupit će pred cjelim državnim vrhom Hrvatske, na čelu s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović i premijerom Tihomirom Oreškovićem. Proslava ove zločinačke akcije počet će okupljanjem na tvrđavi u Kninu, podizanjem zastave i održavanjem mise. Da cinizam i licemjerje budu veći, novac s proslave je, kako naglašavaju, “humanitarnog” karaktera i ide za obnovu vodotornja u Vukovaru”!?

Informer čitatelje podsjeća i na ranije Balaševieve “ispade”:

* Na koncertu u Hrvatskoj rekao: ‘Govorim iskvarenu verziju hrvatskog, tzv. srpski jezik’
* Na nastupima u inostranstvu koristio službeno osigurava MUP Srbije
* 2004. od pokrajinske vlade Bojana Pajtića dobio osam milijuna dinara za propali film “Kao rani mraz”
* Održao besplatan koncert u Novom Sadu u predsjedničkoj kampanji Borisa Tadića 2012. godine

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});