fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Dragana Mirković studentu iz Tuzle „ovjerila semestar“!

Autor: Dnevno.ba

TUZLA - Dragana Mirković, to je jedno posebno stvorenje! Na spomen njenog imena pomislim da se sve dobro ovoga svijeta sabralo u jednoj ženi. Kada govorim o njoj, uvijek prorade emocije. Sjetim se divnih trenutaka koje mi je nesebično pružila. Vidjeli smo se svega nekoliko puta uživo, a pružila mi je više ljubavi od nekih osoba koje poznajem cijelog svog života.

Dostojanstvena i blaga, uvijek nasmijana, najveća zvijezda na našim prostorima. S njenih usana su silazili i silaze samo hitovi, nikada nijedna ružna riječ, čak i kada je bila povrijeđena. Već tri desetljeća vlada estradnom scenom! Mnogi su pokušavali nadvladati toliku količinu energije, ali nisu uspjeli u svome naumu. Iako su to silno željeli!

U svojoj impozantoj karijeri objavila je 21 studijski album, snimila film „Slatko od snova“, pjevala i glumila na engleskom jeziku. Ona je jedina muzička zvijezda koja je napunila sve najveće dvorane na Balkanu i koja je prodala milijune nosača zvuka. U njenim javnim istupima uvijek dominira skromnost, inteligencija, jednostavnost, nepatvorenost, iskrenost, raspoloženje i ljubav. Skromnost i jednostavnost naspram njene ličnosti, ličnosti koja je ostvarena na svim životnim poljima – to je ono što je mene uvijek fasciniralo i uvijek iznova poticalo na razmišljanje. Shvatio sam da je jednostavnost najbliža savršenstvu!

Godine 2016. ostvarila se moja velika želja – upoznao sam Draganu Mirković. Potvrdilo se ono što sam i prije toga znao, a to je da je ona jedno posebno, jedinstveno, stvorenje. Kada bih je trebao opisati u jednoj rečenici, rekao bih da je Dragana Mirković jedno veliko dijete sa nevjerojatnom količinom ljubavi i pozitivne energije. Samo djeca su toliko čista, neuprljana lošim potezima i životnim djelima.

dragana-razim18042017

Sjećanje na divne trenutke, kao uspomenu, nosim u indeksu. Poslije koncerta u Bosni i Hercegovini, nakon kojeg smo se upoznali, Dragana je iskazala svoju ljubav tako što mi je napisala najposebniju poruku. Stavila je svoj potpis u indeks! Tada sam postao svjestan da se sreća krije u trenucima! Te ljetne večeri bio sam toliko oduševljen gestom, da nisam ni razmišljao o „slatkim posljedicama“ koje su me čekale prilikom početka nove akademske godine.

Nakon upisa semestra došao sam u studentsku službu, kako bih podigao indeks. Prilikom uvida u indeks, uposlenica je uočila potpis Dragane Mirković i po dužnosti navedeno prijavila voditeljici studentske službe. Pozvala me na razgovor, kako bih objasnio novonastalu situaciju. Gledao sam je s osmijehom na licu! Kako bih drugačije?!? Moje objašnjenje nije izostalo! Rekao sam kako sam ispunio sve predispitne obaveze (za sve IV godine) i da mi je ostalo „viška“ prostora u indeksu, te sam odlučio ovjekovječiti jedan od najljepših trenutaka za vrijeme studija. Budući da važim za jednog od najboljih studenata, uz obećanje da se više neće ponoviti, oprostili su mi.

Prilikom izlaska iz kancelarije, jedna od uposlenica za šalterom mi je dobacila „kupi djevojci blok, pa neka ti po njemu crta“. Pogledao sam u nju, osmijehnuo se i izašao. Kolege i kolegice sa fakulteta i danas govore: „Dragana je ovjerila semestar“! Uz osmijeh i nestrpljenje svi zajedno očekujemo nastavak Draganine bosanskohercegovačke turneje „Od milion jedna“.

Naime, Dragana Mirković će na nakon sedamnaest godina održati veliki solistički koncert u Dvorani „Mejdan“ u Tuzli. Koncert je zakazan za petak, 12. svibnja, a karte za ovaj događaj su puštene u prodaju. Za ovaj glazbeno-scenski spektakl vlada do sada nezapamćeno zanimanje. Ulaznice se mogu kupiti na prodajnom mjestu CD Shop-a „Sejo & Vili“ u Tuzli. Nabavite svoju ulaznicu na vrijeme i budite dio ovog velikog događaja!

Razim Medinić, student Univerziteta u Tuzli

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});