Eros.ba vam otkriva – Kako odabrati vibrator?

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Traženje vibratora ponekad je jako zamorno i ne znate koga da pitate koji biste vibrator odabrali za sebe. Možda vam pomognemo odgovorom na par jednostavnih pitanja i na taj način riješimo vašu dvojbu, a možda pomognemo i da ne izaberete loš vibrator.

Za što želite da ga koristite? Da li želite da ga koristite za vaš klitoris? Da li ga želite u svom anusu ili vagini? S obzirom da skoro bilo šta što vibrira ima odličan osećaj na klitorisu, vibratori u obliku penisa pogodni za penetraciju se također mogu koristiti van vagine ako je vibracija dovoljno jaka na vrhu. Da li želite pun osećaj penetracije ili klitoralne vibracije? Vibratori za dvostruku stimulaciju, kao zeka vibratori vam mogu pomoći da ne morate da izaberete samo jednu vrstu stimulacije.

Električni vibratori imaju najjaču vibraciju, tako da ako imate problema sa doživljavanjem orgazma možda želite da probate njih prvo. Ukoliko želite igračku za analnu penetraciju birajte vibrator sa graničnikom da ne bi slučajno upao u analnu šupljinu. Iako postoje mnoge vibrirajuće sex igračke dizajnirane isključivo za analnu igru, mnoge nisu, tako da je najbolje da nabavite analni vibrator ako je to ono što volite.

Koliko jaku vibraciju želite? Ako nikad niste do sada koristili vibrator, ovo je teško pitanje da odgovorite sa punom sigurnošću, tako da se pripremite da eksperimentirate. Ako mastrubirate s jačim trljanjem klitorisa onda će vam se vjerojatno svidjeti vibrator sa jačom vibracijom. Električni modeli koji rade direktno uključeni u struju imaju najjaču vibraciju, a jelly vibratori koji koriste jednu bateriju najslabiju. Izaberite igračku sa podesivom vibracijom tako da se možete igrati dok ne otkrijete svoju jačinu vibracije. Poslije malo ispitivanja bit ćete spremni da da doživite vibrirajući orgazam.

Koliko želite para potrošiti? Metak vibratori su najjeftiniji vibratoti veoma su jaki i lijepo izgledaju. Neki ljudi vole da počnu s par jeftinijih vibratora i testiraju im mogućnosti. Ali ako deluks rotirajući vibrator s dodacima i ogromnim izborom vibracija u vašem proračunu, i mislite da je to prava stvar za vas slobodno preskočite probe i uzmite odmah taj.

Koliko velik treba vibrator biti? Diskretni mali vibratori koji staju u tašnicu su izuzetno privlačni jer možete imati vibrator uvijek uz sebe da doživite orgazam. Ako neće otići dalje od fioke u vašoj spavaćoj sobi onda veličina nije problem. Električni vibratori s napajanjem iz struje nisu portabl, ali nude više za manje para i obično traju duže od svojih suparnika koji koriste baterije. Ako planirate da koristite vibrator za penetraciju onda je važan obim vibratora. Ako niste sigurni koji obim želite uzmite manji da bi bili sigurni da će stati.

Estetika? Recimo da se razmišljate između par modela koristeći informacije koje smo naveli, sada je vrijeme da odbacite svo racionalno razmišljanje i izaberete vibrator koji vam se sviđa estetski, koji vas pali. To može biti najlepši vibrator, najnastraniji ili najluksuzniji model, ili najpoznatiji. Želja i estetika su pomiješane pa izaberite vibrator koji jednostavno priča vama.

Veliki izbor vibratora brendiranih proizvođača možete pronaći u našem web shopu na adresi Eros.ba

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI