fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

FOTO: Borku Periću “Mala liska” – Sretan sam i počašćen nagradom!

Autor: Dnevno.ba

MOSTAR - Ogromna je bila potražnja za ulaznicama za predstavu “Jedan sluga, dva gospodara” Satiričkog kazališta Kerempuh iz Zagreba, koja je izvedena kao treća predstava u konkurenciji ovogodišnjeg 14. Međunarodnog festivala komedije “Mostarska liska”. Gotovo isto onoliko publike koliko je bilo u do posljednjeg mjesta punoj sali Narodnog pozorišta Mostar, tražilo je ulaznicu.

Sjajan tekst Richarda Beana o nemogućoj misiji, režija Vite Taufera i odlična glumačka podjela u kojoj su neki od najpoznatijih regionalnih glumaca na kraju predstave u Mostaru nagrađeni su višeminutnim pljeskom i ovacijama.

Borko Perić (1)

U predstavi igraju Nikša Butijer, Ornela Vištica, Željko Königsknecht, Matija Šakoronja, Mia Anočić-Valentić, Hrvoje Kečkeš, Borko Perić, Anita Matić Delić, Vilim Matula, Damir Poljičak, Ana Maras Harmander, Ivan Đuričić, Luka Petrušić, Maja Posavec. Stručni žiri je “Malu lisku” za najboljeg glumca večeri dodijelio Borku Periću. On u predstavi igra lukavog slugu, komunicira s publikom, poziva ih na interakciju i naravno – izaziva salve smijeha i simpatije. Perić je bio presretan zbog nagrade “Mala liska”.

Borko Perić (2)

“Sretan sam i počašćen što sam dobio ovu nagradu. To je jedno lijepo iznenađenje. Užitak je bio igrati za mostarsku publiku, koja je jako lijepo reagirala i čak cijelo večer disala s nama. Atmosfera je bila sjajna, barem nama ovdje na sceni, a vjerujem i u publici. Ovako dobiti odmah nagradu je stvarno neočekivano, i time je moje veselje veće” – rekao je Perić.

Borko Perić u predstavi

Bila je ovo prva izvedba ove predstave u BiH – predstava redovno puni Kerempuhovu dvoranu, do sada su je igrali samo u Ljubljani, a uskoro idu u Atelje 212 u Beograd.

Prepuna sala NPM-a (1)

Uz pregršt zabave, predstava je i satira i kritika društva i danas danas takvih u ovom društvu. Koliko je u tom smislu važan festival komedije Mostarska liska?

Prepuna sala NPM-a (2)

“Festival komedije je jako važan zato što kroz komediju možemo pričati o svim važmnim pitanjima i društvenim temama oko nas, u životu i društvu. Kroz komediju i humor najlakše dolazimo do istine i najlakše čovjek prihvaća i shvaća stvari koje nisu najbolje i koje bi trebalo mijenjati. Jedino kroz humor nema otpora. Kao što kažu ‘Uz lijepu riječ sve se može’, tako i kroz osmijeh. Bez toga nema ni volje ni želje za promjenom” – kaže Perić.

Scena iz predstave

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});