fbpx

FOTO: Festival sevdalinke – Više od tri sata Tuzlaci uživali u sevdalinkama

Autor: Nina Sarić / Dnevno.ba

TUZLA - Sinoć je u prepunoj velikoj dvorani BKC-a Tuzla održano drugo, revijalno večer 10. Festivala sevdalinke „Sevdalinko u srcu te nosim“.

Koncert je počeo jedinstvenim nastupom tri hora iz Tuzle. Članovi horova Lege Artis, Tuzlanke i Iskre zajedno su izveli posebno za ovu priliku pripremljenu pjesmu „Ječam žele Tuzlanke djevojke“.

U više od tri sata uz moderaciju Dine Kalesića i Esada Budimlića, na sceni BKC-a su pjevali (i to većinom horski, zajedno s publikom) Halid Bešlić, Neda Ukraden, Ramiza Milkunić, Enes Begović, Snežana Đurišić, Hamid Ragipović Besko, Ibro Selmanović,Fatmir Sulejmani, Mirza Delić, Adnan Nezirov, Azra Husarkić, Armin Jusufović, Emir Đulović, Pavao Anić, Nihad Avdić, Hamza Šantić, Sandra Ponjević, Semin Halać, Mustafa Bjelić, Arif Galijašević, Lutka Pekić, Mesud Krešatlica, Belma Huseinefendić i Nadina Hadžiselimović.

Festival je službeno zatvoren pobjedničkom pjesmom natjecateljske noći „Čežnja pregolema“ u izvedbi Jasmina Hasića.

Sve izvođače je pratio festivalski orkestar pod rukovodstvom profesora Dejana Milkunića.

Što ova manifestacija znači za grad Tuzlu najbolje je istakao u obraćanju novinarima gradonačelnik Jasmin Imamović, koji je napomenuo da osim što je jedinstven i što su ljudi iz organizacije uspjeli pokrenuti inicijativu za uvrštavnje sevdalinke na UNESCO listu nematerijalne svjetske kulturne baštine, ovaj Festival je obogatio i turističku ponudu ovoga Grada.

Na samom kraju organizatori Udruženje Muzičkih Umjetnika Tuzla se zahvaljuje svim prijateljima Festivala koji su pomogli u samoj realizaciji ove manifestacije i svim medijskim kućama, jer bez njihove potpore teško bi bilo održati jedan ovakav događaj.

Autor: Nina Sarić / Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI