fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

FOTO: Koncerti filmske glazbe, posuških bendova, klapa, Divljih Jagoda…

Autor: Dnevno.ba

POSUŠJE - Prošlog ljeta Posušani i njihovi gosti među brojnim događajima uživali su i u nezaboravnom koncertu ''Sve ove godine'', koji je na jednom mjestu okupio sve živuće generacije posuških bendova.

A upravo je energija i emocija sa spomenutog koncerta pridonijela inicijativi Ivana Ramljaka Prče da organizira Rock akademiju, čiji su polaznici imali nedavno i promociju na svom prvom javnom nastupu u caffe bar Artist, kad su im uručene diplome i kada su dokazali oduševljenoj publici kako sviraju desetogodišnjaci i oni tek nešto malo stariji glazbenici.

Paralelno s Rock Akdemijom i drugim projektima, grupa posuških srednjoškolaca već dvije godine na Radio Plusu radi emisiju Filmska glazba, u kojoj promovira kultne filmske glazbene teme i soundtrackove filmova domaće i svjetske produkcije.

Suradnja voditelja ovih projekata profesorice Gabrijele Bešlić, Ivana Ramljaka Prče i Ivana Petrovića dovela je do dva glazbena događaja, koji će se održati u programu Posuškog lita 2018, a to su Koncert Filmske glazbe i Povratak koncerta Posušje live.

Koncert Filmske glazbe je u nedjelju 29. srpnja i ne njemu će osim gostiju iznenađenja, nastupiti posuški glazbenici Rock Akademija Posušje sa svoja dva benda, muška i ženska Klapa Zvizdan, Kućni bend Filmske glazbe, Manuela Maša Žulj, Jurica Tolo, Ina Čamber i Mate Slišković, Željo Penava, profesor Ante Bonić, Get Vintage bend iz Imotskog, a koncert će se održati na novoj pozornici, ispred zgrade općine kao proslava drugog rođendana emisije Filmska glazba.

Posušje live koji je krenuo na inicijativu udruge Dnevni boravak prije deset godina, a vrhunac doživio prošle godine koncertom ”Sve ove godine” na kojem su nastupili brojni posuški bendovi i glazbenici ponovno se vraća, a organizatori pozivaju i sve mlade bendove iz okolice Posušja da im se pridruže u ovoj svirci 10. kolovoza.

Dva dana kasnije koncertno ljeto u Posušju završava nastupom Divljih jagoda i Tribute to Bijelo Dugme by Dreamers band, a početkom kolovoza već tradicionalno održava se Festival klapske pisme koji će ove godine trajati tri dana.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});