fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

HNK Mostar priprema novu predstavu „Zečja rupa“

Autor: Dnevno.ba

MOSTAR - Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru započelo je s pripremom „Zečje rupe“, jednog od najizvođenijih kazališnih komada na svijetu. Za ovaj tekst autor David Lindsay Abaire nagrađen je 2005. godine Pulitzerovom nagradom.

Predstavu će režirati Lajla Kaikčija, scenografiju i kostimografiju potpisat će Sabina Trnka, a igrat će Jelena Kordić Kuret, Sanda Krgo Soldo, Ermin Bravo, Vanja Matović i Amar Rahić.

Nakon tragičnog gubitka djeteta, obitelj suočena s pitanjem o smislu, i sama pokušava preživjeti. Pokušaj normalnog života tek je prividna igra u kojoj bračni par nastoji naći smisao i razlog. Priča o gubitku, boli, suosjećanju i oprostu predstavlja studiju ljudskih karaktera i sudbina koja vrlo uspješno i sugestivno pobuđuje empatiju. Istodobno, to je minuciozna studija ljudskih odnosa u vremenima krhke vjere, ali jednako tako to je drama i o ljudskoj snazi i sposobnosti da nadvlada teška životna iskušenja. „Zečja rupa“ progovara o uvijek osjetljivoj i tabuiziranoj temi najvećeg ljudskog gubitka i konačnosti. To čini putem psihološki bogatih lica i situacija, pa unatoč zahtjevnoj temi, nije lišena suptilnog humora koji je čini životnom, privlačnom i uvjerljivom.

„S ovim naslovom na našem repertoaru dobijamo jednu provjerenu teatarsku uspješnicu, koja na najbolji način sintetizira ono najbolje što predstava može pobuditi kod publike, i smijeh i suze – i to istodobno”, izjavio je umjetnički savjetnik HNK Mostar Dragan Komadina.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});