fbpx

JOAN CRAFWORD: Izgubila sam nevinost s 11 godina, očuh me volio…

Autor: Slobodna Bosna

U nedavnoj epizodi serije Feud otkrilo se kako je legendarna glumica Joan Crawford imala aferu sa svojim 38-godišnjim očuhom dok je imala samo 11 godina, piše Daily Mail.

Scenarij za epizodu serije nastao je prema jednoj od biografija ‘Joan Crawford: The Essential Biography’, objavljenoj 2002 godine.

Naime, Crawfordin otac ostavio je njenu majku Annu Bell Johnson dok je bila trudna s Joan. Nedugo nakon toga, dok je Joan još bila beba, Anna Bell se udala za svog drugog muža Henryja Cassina. Kada je Joan imala 11 godina, izgubila je nevinost sa svojim očuhom.

Joan je navodno uživala u vezi i ljubavi koju joj je Henry pružao te je čak htjela zatrudnjeti.
‘Volio me, značio mi je sve. Nismo bili u krvnom srodstvu tako da nije bilo incesta, a on je bio ljubazan i nježan – objašnjavala je Joan.

Joanina majka uskoro je saznala za aferu, a njen muž optužio je Joan da ga je ‘zavela’.
Majka je poslala dvanaestogodišnju Joan u samostan, rastala se od Henryja i odselila u Kansas City. Odnos između Joan i njezine majke više nikad nije bio isti.

Inače, Joan je s 19 godina debitirala na sceni kao plesačica na reviji u Detroitu, a priča se da je u to doba snimila par ‘softcore’ pornofilmova. Uskoro je dobila poslovnu ponudu od produkcijske kuće MGM i postala jedna od najpoznatijih glumica u Hollywoodu.

Glumica se udavala četiri puta, a posvojila je petero djece od kojih je dvoje razbaštinila jer s njima nije bila u dobrim odnosima. Preminula je 1977. godine od raka, a njezina kćer Christine godinu kasnije izdala je majčinu biografiju u kojoj je okarakterizirala kao tiranku, alkoholičarku i manijakalnu čistunku.

Autor: Slobodna Bosna

ZADNJE VIJESTI