fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Najava Prvog festivala mladih talenata u organizaciji Simfonijskog orkestra Mostar

Autor: Dnevno.ba

MOSTAR - Simfonijski orkestar Mostar organizira prvi Festival mladih talenata Hercegovine sa željom da se publici predstave mladi violinisti i njihovi profesori. U današnjem vremenu Facebooka i Interneta, Googla i Instagrama te djevojčice i dječaci provode veliki dio vremena vježbajući violinu, kraljicu instrumenata.

Nekima su uzori Stefan Milenković, nekima njihovi profesori, a neke su velikani poput Vivaldija potaknuli na sviranje violine. Na natjecanjima, domaćim i međunarodnim, nižu se nagrade, na radost mladima, njihovim profesorima, ali i ponosnim roditeljima, koji također odvajaju veliki dio svog slobodnog vremena, kako bi svojoj djeci priuštili dolaske na sate violine, solfeggija i svih onih predmeta i aktivnosti, zastupljenih u glazbenoj školi.

Sva djeca izvrsni su učenici osnovnih škola, jer glazba donosi ne samo radost onome tko se njome bavi, nego i motivira na svladavanje gradiva, usmeno i pismeno izražavanje, sigurnost javnog nastupa i izgradnju osobnog stava.

Festival je koncipiran u dva cjelovečernja koncerta. Na prvom koncertu, u nedjelju, 10. lipnja, predstavit će se 13 mladih violinista iz glazbenih škola Mostara: Ilda Begić i Hana Mihić; Širokoga Brijega: Luka, Mate i Marko Slišković; Čapljine: Ela Pavlović, Laura Jovanović, Martina Pervan i Nika Gadžić, Brotnja: Maja Prusina i Marijeta Šarac te Viteza: Arif Kobilić.

Koncert u nedjelju, 10. lipnja otvorit će najmlađi sudionik, Antonio Šarić, koji još ne ide u glazbenu školu, nego kao predpočetnik svira violinu pet mjeseci kod prof. Renate Prizmić-Linarić.

Na koncertu u ponedjeljak, 11. lipnja, svoja glazbena umijeća pokazat će:

srednjoškolac Muzičke škole I. i II. st. Mostar: mladi umjetnik na klaviru Luka Sakić; studentica Muzičke akademije Univerziteta Istočno Sarajevo, violinistica Ana Pešut;

student Studija glazbene umjetnosti PMF-a Sveučilišta u Mostaru: pijanist Marko Palameta.

Koncert će otvoriti već afirmirane glazbenice, obje višestruko nagrađivane violinistice, Tamara Arsovski iz Sarajeva i Alma Dizdar iz Mostara.

Na repertoaru su djela Johanna Sebastiana Bacha, Antonija Vivaldija i Wolfganga Amadeusa Mozarta.

Sve soliste pratit će Simfonijski orkestar Mostar pod budnim okom maestra Igora Tatarevića. Oba koncerta održat će se u Kosači s početkom u 19:00 sati. Ulaz je slobodan.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});