fbpx

Natječaj za nove kompozicije koje će biti izvedene na 10. Festivalu sevdalinke

Autor: Dnevno.ba

TUZLA - U mjesecu travnju u Tuzli se organizira sada već tradicionalni festival sevdalinke „Sevdalinko u srcu te nosim“. Ovaj 10. po redu Festival koji se trudi da nizom aktivnosti, očuva i otrgne od zaborava, kako mnogi kažu „najljepšu pjesmu na svijetu – sevdalinku“, ove godine čini i korak više u svojim nastojanjima. Naime, ove godine Festival traje dva dana i natjecateljskog je karaktera gdje će prve večeri biti izvedene nove kompozicije koje su napisane u duhu sevdalinke.

Shodno tome, Organizacijski odbor Festivala Sevdalinke „Sevdalinko u srcu te nosim“ objavljuje natječaj za izbor pjesama i izvođača za sudjelovanje u natjecateljskoj večeri 10.festivala „Sevdalinko u srcu te nosim“.

Na natječaj se šalju originalne, neobjavljene i neizvođene pjesme nastale po uzoru na tradicionalnu muziku BIH – pjesmu “sevdalinku”, s tekstovima pjesama, pisanim isključivo na službenim jezicima i ravnopravnim pismima u Bosni i Hercegovini.

Autori trebaju priložiti demo snimak kompozicije u trajanju do četiri (4) minute, s notnim zapisom, tekstom i prijedlogom izvođača.

Uz prijavu svaki autor mora poslati slijedeće podatke: puno ime i prezime, adresu, broj kontakt telefona, e-mail adresu, ime autora muzike i teksta.

Prijave na natječaj zajedno s radovima dostavljaju se putem pošte, na adresu:

Festival Sevdalinke („za Direkciju Festivala)
Dragiše Trifkovića 11
75000 Tuzla
Ili na mail adresu: [email protected] (sa naznakom „ za Direkciju Festivala“)

Natječaj je otvoren do 31.01.2018 godine.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI