fbpx

Od konobara do jednog od najplaćenijih glumaca Hollywooda

Autor: Nina Sarić / Dnevno.ba

LOS ANGELES - Proslavio se kroz mnoštvo različitih uloga, jedan je od najuspješnijih glumaca u povijesti Hollywooda, a procjenjuje se da su filmovi u kojima je on glavna uloga do danas zaradili blizu 5 milijardi dolara. Izdvojili smo nekoliko stvari zbog kojih je Bruce Willis postaolegenda.

1.Ličnost koja i danas sija, a kroz svoje filmove uvijek igra ulogu “stvarnog” akcijskog heroja, prosječnog momka koji nije toliko različit od nas.

2. Prvi veliki glumački uspjeh Brucea Willisa bila je uloga u televizijskoj seriji Slučajni partneri (eng. Moonlighting) u kojoj je glumio privatnog istražitelja. Za tu je ulogu izabran između čak 3.000 kandidata.

3.Kroz svoje uloge igrao je policajca s oštrim osjećajem za humor, neustrašivog akcijskog heroja, divljeg, zapadnog mačo muškarca, nemilosrdnog ubojicu i romatičara. Bez obzira naulogu, njegovo ime je garancija da se publika neće dosađivati.

4. Prva postavka „Umri muški” bila je ključna stvar u karijeri Bruce Willisa, uvijek će ga povezivati s akcijskim junakom u prljavoj majici koji je bio nepristupačan za svoju okolinu.

5.Hollywood će ga zauvijek pamtiti po liku policajca iz Umri muški, i do danas je jedan od najangažiranijih glumaca na svijetu.

6.Kroz film Umri muški, Bruce Willis je približio ulogu manjkavog akcijskog heroja koji je često viđen 90-ih godina, u mnogobrojnim blokbasterima.

7. Rečenica kojom se želio našaliti s ekipom “Yippee-ki-yay, motherfucker” nije isječena iz snimljene scene, i ostala je kao sastavni dio filma.

8.Bruce Willis je dobio dvije Emmy nagrade, jednu za najboljeg glumca u dramskojseriji (Moonlighting) 1987. i jednu za najbolju gostujuću zvijezdu u komediji Prijatelji, 2000.godine.

9. 1987. godine dobio je i Zlatni globus za najboljeg glumca u TV seriji (Moonlighting).

10. Svoju zvijezdu na Holivudskom šetalištu slavnih dobio je 2006. godine.

11.Od nedavno je svoje ime vezao za mađarski brend HELL Energy postavši zaštino lice energetskog pića HELL. Reklama je snimljena u siječnju između snimanja dva filma, a prikazuje se u više od 40 zemalja svijeta.

Autor: Nina Sarić / Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI