fbpx

Ovo su neki od istinitih mitova o opasnostima prilikom seksualnog čina

Autor: Slobodna bosna

SARAJEVO - Seks je normalna aktivnost koju upražnjava 95 posto odrasle svjetske populacije.

No, ipak u nekim kulturama svijeta seks se smatra tabu temom, pa se o vođenju ljubavi u nekim krajevima uopće ne razgovara.

Iako se o seksu malo priča u javnosti, mitovi i legende su se potajno, stoljećima prenosili s generacija na generacije.

Evo nekoliko seksualnih mitova koji su zapravo istina

Kondomi se mogu zaglaviti ako se ne stave na ispravan način

Postoji mit o tome, ukoliko niste pažljivi, da će kondom zaglaviti unutar vagine. Neki kažu da je to samo mit, jer prirodni lubrikant iz vagine omogućava jednostavan pristup kad ide unutra i van.

Međutim, postoje slučajevi koji potvrđuju da su se zbog nepravilnog stavljanja kondoma na muško spolovilo, prezervativi zaglavi i bilo ih je vrlo teško izvući. No, niti to nije najgore, jer se najčešće pri pokušaju vađenja kondoma sadržaj prospe, te prijeti mogućnost neželjene trudnoće.

Ljubavni ugriz može biti koban

Mitovi i legende o opasnosti koju može izazvati Hickeys ili ljubavni ugriz, također su potvrđene kao istinite. Čak je u nekoliko slučajeva ustanovljeno da ljubavni ugriz prilikom seksa može izazvati šok, moždani udar, pa čak i paralizu kod ugroženog ljubavnika.

Riječ je o osjetljivim vratnim žilama kroz koje, tijekom seksualnog čina krv cirkulira mnogo jače, a prekid cirkulacije uslijed ljubavnog ugriza može biti i koban po partnera.

Penis može puknuti

Vjerojatno se pitate kako je to moguće, no liječnici u SAD-u potvrdili su i takve slučajeve prilikom seksualnog čina. Ukoliko je sam spolni odnos pregrub ili ako dođe do nasilnog i agresivnog eksperimentiranju prilikom seksa, nije isključena niti ta mogućnost. Ukoliko seksualni partneri eksperimentiraju i dogodi se da penis u korijenu pukne, to će za muškarca biti i posljednji put da je vodio ljubav, jer je šteta nepopravljiva.

Magazin Sex piše kako liječnici diljem svijeta savjetuje sve one koji se upuštaju u rizične i neistražene seksualne radnje da dobro razmisle prije nego povuku pogrešan potez nakon kojeg nema povratka.

Autor: Slobodna bosna

ZADNJE VIJESTI