fbpx

SAVJETI VELIKOG CASANOVE: Kako svaku ženu odvesti u krevet?

Autor: Dnevno.ba

VENECIJA - Giovanni Giacomo Chevalier de Seingalt Casanova, kako glasi njegovo puno ime i prezime, rođen je u Veneciji 1725. godine i smatra se jednim od najvećih ljubavnika svih vremena. Njegovom šarmu nisu mogle odoljeti ni kraljice ali ni opatice. Priča se da je za života spavao sa 132 žene, a čak je i sam tvrdio da za jednu misli da mu je kćerka. Imao je osmero nezakonite djece, a ostavio je iza sebe i nezavršene memoare, u kojima je zabilježio mnoštvo svojih seksualnih podviga. Eros.ba vam donosi njegove savjete kako da svaku ženu odvedete u krevet, a vi provjerite da li i nakon par stotina godina i danas pale:

01. Naučite pričati zanimljivo

Pripovjedački dar bio je Cazanovina najveća tajna. Imao je nevjerojatnu moć privući pažnju žena i obuzeti im um, sve dok ne počnu da mu vjeruju i rade sve što traži od njih. Kada svladate ovu vještinu, njoj će vaše riječi odzvanjati u glavi i postat će vam naklona brže nego što bi inače.

02. Živite kako želite

Potraga za ženama je zabavna, ali to ne treba biti osnovni i jedini cilj života. Ako vodite sadržajan i živopisan život, žene će biti prirodno privučene. One će vidjeti da ste drugačiji od ostalih muškaraca i željet će biti dio vašeg zanimljivog svijeta.

03. Prema svakoj ženi se ponašajte kao da je posebna

Žene vole romansu i da se osjećaju jedinstvenom. Ne tretirajte svaku ženu isto, nego onako kako bi trebalo, a treba da se osjećaju jedinstvenom. To podrazumijeva pažnju i brigu o njenim emocijama, a ne obasipanje skupim poklonima i udovoljavanju svim njenim željama. Ukratko, budite gentleman.

04. Spontanost je seksi

Žene su božanstvena bića, ali im brzo sve dosadi. Žude za avanturom, zato budite spontani, to je jedini način da ih zavedete. Ako ličite na druge muškarce u svakom pogledu, koju to ženu može zainteresirati? Povedite je u avanturu, koja uopće ne mora biti skupa.

05. Bavite se njenim zanimanjima i razmišljanjima

Dati kompliment za izgled je lijepo i vrlo lako. Ako je žena lijepa, to je već čula 1.000 puta. Zato je važno da saslušate ženu, da osjeti kako ste zainteresirani. Što ona voli? Zbog čega se smije? Tako ćete se najbolje i najbrže povezati.

06. Divite se njenoj čulnosti

Cazanova je bio veliki ljubitelj mirisa i afrodizijaka. Zato je parfemirao svoju sobu cvijetnim mirisima, jer je vjerovao da to povećava seksualni apetit. Ništa vas ne košta da pokušate. Šampanjac i ostrige su čuveni zbog afrodizijačkih svojstava, i podsvijesno primoravaju ženu da bude otvorenija za seks.

07. Strpljenje, strpljenje, strpljenje

Budite štedljivi na riječima, recite ženi ono što treba čuti i čekajte njenu reakciju. Ne smije da joj bude neprijatno, vi morate duboko da je privučete, a za to je potrebno vremena.

08. Dajte joj lijepe poklone

Ne kupujte ženama stvari zato što mislite da će vas zbog njih zavoljeti. Poklanjajte joj samo ono što će je uzbuditi, pokazati joj da brinete o njoj i nešto što će je nasmijati. Seksi donji veš spada u ovu grupu poklona, ali i neki poklon do kojeg ste došli slušajući nju što je interesira u životu.

09. Budite razigrani

Ni život ni žene ne treba posmatrati suviše ozbiljno. Igrajte se sa ženama. Seks je igra za odrasle i zato hranu, piće i sve što doživljavate smatrajte putem ka seksu. Predigra je igra koja počinje od trenutka kada ste upoznali ženu. Koristite igru da biste je preokrenuli u svoju korist. I njenu, naravno.

10. Ne otkrivajte sve karte

Casanova je bio kockar. Znao je da mora biti nepredvidiv u zavođenju, kao i za kockarskim stolom. Ne otkrivajte svoju igru i ostavite je da razmišlja o vašem slijedećem potezu. To će uzbuditi ženu, jer žene vole maštati i žive priču koja nema jasan i predvidiv kraj.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI