fbpx

Tek četiri stvari su potrebne za super seks – iznenadit ćete se

Autor: Dnevno.ba

ZAGREB - Odličan seks ne događa se kao u filmovima, gdje se dva partnera pronađu s istim željama i voljom za eksperimentiranje, već je za to nužna otvorena i iskrena komunikacija, ispričali su seksualni terapeuti za Examiner. Direktan razgovor o seksu za mnoge parove može biti pravi izazov, bilo radi srama i neugode ili iz straha da ne povrijede partnera, piše 24sata.hr.

1. Komunikacija je nužna

Ne treba očekivati da nam partner čita misli, već treba otvoreno reći što nam u seksu odgovara, a što bismo voljeli drugačije kako bi nam druga strana mogla bolje udovoljiti, savjetuju stručnjaci. Ističu da je važno biti konkretan, a umjesto kritiziranja jednostavno reći gdje vam i kojim intenzitetom odgovara da vas se dodiruje.

Također, možete primiti ruku partnera i neverbalnom komunikacijom sami pokazati što želite. Također, ne treba niti pretpostavljati da znate što vašem partneru najbolje odgovara, već ga otvoreno pitajte godi li mu nešto. Razgovor o seksualnim željama može biti sjajan način pojačavanja seksualne kemije, jer tako otvarate nova područja u kojima možete biti prisni i ekskluzivni.

2. Ne zaboravite predigru

Ponekad je seks na brzinu idealan, no ipak u svakodnevnom životu nemojte zaboraviti predigru, jer nemaju svi ljudi jednaku brzinu “seksualnog zagrijavanja”.

Potrudite se da svaka predigra ne bude identična, jer će tako postati predvidiva i manje uzbudljiva, a s predigrom možete početi i satima prije susreta, primjerice vrućim porukama, MMS-om ili pozivom. Iznenadite partnera nekim novim potezom ili idejom gdje želite voditi ljubav, zagrijte atmosferu senzualnom masažom ili ga naprosto zaskočite u trenutku u kojemu to najmanje očekuje.

3. Što raznovrsnije, to bolje

Ako je seks glavno jelo, raznovrsnost je njegov nužan začin, složni su seksualni terapeuti. Potaknite partnera na isprobavanje novih poza, naoružajte se literaturom poput Kama Sutre, krenite u kupnju seks-igrački ili kostima za zavođenje. Možete na papirić napisati neke seksualne fantazije i svaki tjedan izvlačiti jedan sa zadanim scenarijem. Važno je igrati se i seks shvatiti kao dobru zabavu, kažu stručnjaci.

4. Praksom do savršenstva

Vježba je ultimativni način za usklađivanje među partnerima i razlog zbog kojeg je seks u duljim vezama bolji nego onaj kod kraćeg poznanstva. Najbrže uče oni koji su voljni isprobavati nove stvari, nisu osjetljivi i samokritični kod prijedloga partnera te seks ne doživljavaju kao tabu temu. Imate li seksualnih problema, bez predrasuda se obratite seksualnom terapeutu koji može pomoći i više nego mislite te ne pretpostavljajte da će se stvari “riješiti same od sebe”.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI