fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

U kojim godinama su žene najzadovoljnije sobom?

Autor: Dnevno.ba

Čini se da čak i samopouzdanje ima rok trajanja. Ali kada obično počnemo malo pesimističnije razmišljati o sebi, pogotovo ako ste žena?

Možda ste odmah pomislile na period koji se smatra “najboljim godinama” u životu žena, na zrele 40-e kad nas malo što može poljuljati, posebno ne osjećaj o izgledu, no čini se da to ustvari uopće nije tako piše portal Index.hr.

Kada onda samopouzdanje kod žena počinje opadati?

Na to su odgovorili rezultati jedne nedavne ankete koju je provela organizacija Healthspan Nurture Replenish, kad su žene starije od 50 godina pitali u kojoj su se dobi osjećale najzadovoljnije svojim izgledom.

Odgovor nije 40 već 33. Odnosno, oko 33. godine života.

Razlog zbog kojeg je najveći broj ispitanih žena istaknuo baš 33 godine bilo je njihovo zadovoljstvo općenitim izgledom, odnosno, tada su imale optimalan broj kilograma i još uvijek relativno ravan trbuh. A dobrom osjećaju pomagala je i činjenica da tad još nisu imale bore niti sijede u kosi. Dakle, nešto što se baš ne može pripisati zrelim godinama.

62 posto ispitanica reklo je da je debljanje bio glavni uzrok pada samopouzdanja, a na to su se počeli redati i drugi uzroci – opuštenija koža, sijeda kosa i sve ružniji zubi.

Međutim, svi ti uzroci nisu razlog povremenog lošeg osjećaja spram vlastitog izgleda. To je ono kad se od jutra jednostavno ne osjećamo dobro u svojoj koži, a za to obično, ili barem tako tvrdi 6 od 10 ispitanih žena, nisu krivi ni kilogrami ni bore ni žuti zubi, već loša frizura.

Toliko je njih priznalo da im loša frizura stvarno može pokvariti dan, čak i sada kad su starije, i tako utjecati na pad samopouzdanja.

A da pad samopouzdanja nije nevažna stvar u životu, potvrdila je psihologinja i autorica knjige “Zbrka u menopauzi”, dr. Megan Arroll, koja kaže da, kad se osjećamo loše u svojoj koži i nemamo dosta samopouzdanja, to samo dodatno pogoršava šanse da se opet osjećamo dobro.

Jer kad smo puni samopouzdanja onda imamo i više volje da učinimo još svašta dobroga sa sebe, za zdravlje i ljepotu. A kad mislimo samo najgore o sebi, tad nemamo volje čak niti popraviti stvar.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});