fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

U Njemačkoj priznanje Hrvatske proslavljeno uz Antuna Kikaša

Autor: Croatia-presse.de

KARLSRUHE – U Karlsruheu je održana središnja proslava 25. obljetnice Međunarodnog priznanja Republike Hrvatske koju su organizirali HDZ i Matica Hrvatske Karlsruhe.

U prekrasnoj i krcatoj dvorani dvorca Karlsburg brojne goste, uzvanike hrvatske i njemačke prijatelje pozdravili su Stjepan Domaćinović uime HDZ-a i Vlado Bulić iz Matice Hrvatske, posebno naglasivši značaj velikog jubileja četvrt stoljeća stvaranja samostalne Hrvatske, o čemu je govorila i Margareta Mađerić, izaslanica predsjednika Vlade RH, kao i marljivi organizatori koji su se posebno zahvalili Njemačkoj koja je inicirala priznanje „Lijepe naše” u trenucima kada joj svjetska politika nije bila previše sklona.

kikas-karlsruhe2-16012017

Na ovom velikom događaju svima je bilo posebno zadovoljstvo pozdraviti poznatog hrvatskog domoljuba Antuna Kikaša, o čijem je herojstvu režiser Jakov Sedlar snimio film : “Nisam se bojao umrijeti”, a koji je ove večeri u elitnom njemačkom dvorcu prikazan publici, te izavao velike emocije kod nazočnih, koji su bili impresionirani likom i dijelom jednog hrabrog hrvatskog iseljenika u ratne dane, kada se stvarala Hrvatska.

Takav je Kikaš ostao i danas, pun domoljubnog zanosa i istine zbog koje se nije bojao umrijeti. Nakon svečanog dijela programa održan je i prigodni domjenak kojem je nazočio i generalni konzul iz Stuttgatta Slavko Novokmet, te brojni drugi uglednici iz političkog i društvenog života Hrvata u Njemačkoj i grada Karlsruhe, kojima se na kraju svečanosti uime HDZ Njemačke zahvalio Stjepan Domačinović , te im u znak sjećanja na ovaj događaj uručio prigodne poklone. U ime Vlade RH organizatorima je na gostoprimstvu zahvalila Margareta Mađerić, premijerova izaslanica, posebno na odličnoj organizaciji proslave koja se svima urezala u srce i zaista kao takva bila centralni događaj obilježavanja priznanje Hrvatske u prijateljskoj Njemačkoj.

kikas-karlsruhe3-16012017

20. siječnja Antun Kikaš sa svojim filmom predstavit će se Hrvatima u Frankfurtu na svečanosti koja će biti održana u hotelu Sandelmeuhle “Hrvatska zora -Vinko Kolobarić”, gdje se očekuje mnoštvo naših iseljenika.

Autor: Croatia-presse.de
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});