fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

VIDEO: Jasna Gospić predstavila spot za pjesmu “Ti si majko kriva”!

Autor: Dnevno.ba

MARBELLA - Melodičnu, nježnu i sjetnu numeru o mladoj djevojci kojoj majka nije dala da voli siromašnog momka napisao je Željko Subotić. „Ti si majko kriva“ ujedno je i jedina solo pjesma na Jasninom CD-u dueta „Muzici s ljubavlju“, kojim je obilježila 40 godina muzičke karijere.

Video je sniman u prekrasnoj Andaluziji, i obiluje prelijepim predjelima i specifičnom arhitekturom tipičnom za ovaj, mnogi kažu najljepši dio Španjolske. Spot potpisuje producentska kuća FYFA iz Marbelle, a na snimanju je učestvovala Jasnina prijateljica Saša Martinović i njena agencija BooBooMakeUp.

Jasna je sretna da je snimila pjesmu kompozitora i tekstopisca Željka Subotića, koju je komponirao prije svoje smrti, a, kako je istakla, on je jedan od mnogih autora koji za života nisu dobili nikakva priznanja, a bio je jedan od najkvalitetnijih autora sa naših prostora. Malo ljudi zna da je komponovao velike hitove poput „I tebe sam sit kafano“ i „Mene je učilo vrijeme“.

Za pjesmu „Ti si majko kriva“ saznala je zahvaljujući kolegi i prijatelju Željku Samardžiću.

“Željko je moj dugogodišnji dragi prijatelj, i bilo mi je drago da je prepoznao pjesmu koja je stvarno kao stvorena za mene, da je u njoj čuo moj glas i interpretaciju. Poruka pjesme je da je prava ljubav neslomljiva i da niko ne može ljubav da briše, lažu nas. Jako mi je žao što Željko Subotić nikada neće čuti moju interpretaciju njegove prekrasne pjesme, ali, ko zna, „možda to neko odozgora vidi sve“, kako kaže Balašević. Hvala mojim dragim prijateljima Ganetu Pecikozi i Željku Samardžiću koji su desetljećima uz mene. Zahvaljujući njima, moj repertoar je bogatiji za još jednu prekrasnu pjesmu koja, osim o ljubavi, govori i o neraskidivim i nevidljivim nitima koje spajaju prave prijatelje” – kazala je Jasna Gospić.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});