fbpx

Žene se žale da su muškarci površni jer im je važan izgled, no istina je potpuno suprotna

Autor: Net.hr

Žene kažu kako im je kod muškarca najvažnije poštovanje i otvorenost, no zapravo im je jedino važno kako muškarac izgleda, pokazalo je istraživanje.

Mlađe žene se uopće ne obaziru na osobnost, dok starije uzimaju u obzir karakter samo kod podjednako zgodnih muškaraca, pokazalo je istraživanje nad 80 djevojaka i žena između 15. i 29. godina te njihovih majki. Svima su pokazali fotografije muškaraca različite privlačnosti te s različitim opisima osobnosti. Djevojke su birale najzgodnije muškarce čak i kada im pridružen opis katastrofalne osobnosti.

Pritom su djevojke bili prilično izbirljive i za većinu muškaraca rekli kako su neprihvatljivo neprivlačni, dok su njihove majke ipak za veći broj mislile da su dovoljno zgodni kako bi im postali zetovi (odnosno da su dobri za njihove kćeri), prenosi Psy.org.

“To pokazuje kako postoji minimalna razina fizičke atraktivnosti koja je nužna i za kćeri i za njihove majke, no majke ipak imaju blaže kriterije” zaključuje psihologinja Madeleine Fugère.

No kada su ispitanice otvoreno pitali što im je kod muškarca najvažnije, sve su kategorički tvrdije kako im je najvažnije da ih muškarac poštuje te da je prijateljski i otvoren.

“Kada su to govorile, vjerojatno su mislile da potencijalni partner zadovoljava njima minimalne standarde fizičke privlačnosti”, zaključuje profesorica.

Autor: Net.hr

ZADNJE VIJESTI