fbpx

AMERIKANIZACIJA BOSNE: U NBA ga nisu željeli, ali Bosni “daj šta daš”!

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Košarkaš turske Darussafake, Scottie Wilbekin, prije nekoliko mjeseci trebao je zaigrati u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine, ali je u posljednji trenutak promijenio mišljenje i poručio je da mu je želja da ipak zaigra za Tursku.

Wilbekin je jedan od najboljih bekova u Europi i sigurno je da bi tim Duška Vujoševića mnogo dobio njegovim dolaskom. Iako je dolazio u Sarajevo kako bi pokrenuo proceduru oko dobijanja bh. putovnice na kraju je ipak odustao i odlučio se za Tursku.

Međutim, prema pisanju Dnevnog avaza čini se da su u Košarkaškom savezu naše zemlje pronašli rješenje što se tiče “stranca”. Navodno, u dresu bh. selekcije u nastavku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo zaigrat će američki košarkaš Josh Adams s kojim je postignut dogovor.

Ovaj 24-godišnji košarkaš trenutno je član Bešiktaša u koji je stigao nakon veoma dobrih igara u Anadolu Efesu. Adams je prije toga još igrao za Avtodor Saratov, a ponikao je na Wyoming koledžu. 2016. godine prijavio se za NBA draf, ali ga nijedan tim nije izabrao.

Ukoliko ne bude nekih nepredviđenih problema kako je bio slučaj s Wilbekinom ovaj košarkaš Bešiktaša za bh. selekciju trebao bi zaigrati u narednim susretima kvalifikacija protiv Frencuske i Belgije.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI