fbpx

ANDRIJ ŠEVČENKO: Nije nimalo čudno da Modrić i Rakitić igraju u Realu i Barceloni

Autor: Sportnet.hr

ZAGREB - Ukrajinski izbornik Andrij Ševčenko nije bio zadovoljan rezultatom, ali je bio zadovoljan igrom koju je pružila njegova reprezentacija u porazu u Maksimiru 1:0.

Ukrajinci napuštaju Zagreb poraženi, ali ne i nezadovoljni svojim nastupom. Iako je Hrvatska na vrhu skupine, Andrij Ševčenko vjeruje da još uvijek nije ništa izgubljeno za njegovu reprezentaciju.

“Rezultat je za nas negativan, ali i ova utakmica pokazala je da imamo razloga za optimizam u budućnosti. Hrvatska je sada u prednosti, ali još uvijek ništa nije odlučeno i borit ćemo se za odlazak na Svjetsko prvenstvo.”

Ševčenko priznaje kako je Hrvatska u pojedinim trenucima imala prednost u sredini terena gdje je znao da leži najveća hrvatska snaga.

“Imali smo faze igre u kojima smo uspjeli stvarati Hrvatima probleme. Dobro smo ih proučili i znali smo da imaju vrlo dobre igrače u sredini terena i tu je Hrvatska u određenim trenucima stvarala prednost, jednako kao što smo mi imali prednost na krilima.”

Ševčenko je pohvalio Luku Modrića i Ivana Rakitića.

“Nije nimalo čudno da oni igraju u Real Madridu i Barceloni. Stvorili su priliku iz koje je stigao pogodak, sekunda pada koncentracije i za to smo kažnjeni. To su takvi igrači koji znaju iskoristiti i najmanju nepažnju. Nismo ih uspjeli zaustaviti, osim toga imali smo još nekih pogrešaka koje nisu kažnjene.”

Ukrajinski izbornik isto tako prokomentirao je uvođenje Artema Besedina u završnici susreta.

“Osjetili smo da smo dobri i da bolje stojimo na terenu, a kako se bližio kraj susreta, bilo je logično kod ovog rezultat uvesti drugog napadača da bi napravili pritisak na njihovu obranu. Dugo sam u nogometu i znam da ne možemo uvijek pobijediti, ali uvijek se možeš boriti do kraja. Rezultat nam ne odgovara, ali idemo dalje.”

Autor: Sportnet.hr

ZADNJE VIJESTI