fbpx

Barcelona otkrila kako će se oprostiti od Inieste

Autor: Goal.com

BARCELONA - Iniesta je osvojio svjetsko, europska prvenstva, LP te mnoštvo drugih trofeja, a jedini je koji je bio najbolji igrač u finalima navedenih natjecanja.

Barcelona je relativno davno osigurala naslov prvaka Španjolske, sedmi u posljednjih deset godina i posljednja utakmica sezone protiv Real Sociedada neće imati rezultatski značaj.

To sigurno ne bi bio slučaj da je Valverdeova momčad u proteklom kolu izvukla remi ili pobjedu protiv Levantea, ali su ipak nakon 43 utakmice izgubili (5:4) i neće završiti sezonu bez poraza.

Međutim, utakmica će imati ogroman značaj jer će to biti posljednja utakmica Andresa Inieste u dresu katalonskog kluba.

Nakon 22 godine provedene u klubu, Iniestu se već sada može s pravom nazvati legendom, a sreću će potražiti na nekom drugom kontinentu jer je u nekoliko navrata rekao kako nikada neće igrati protiv Barcelone.

Prvo se kao njegova sljedeća destinacija spominjala Kina pa su se naknadno pridružili Japan, Australija te na koncu i Katar, u kojem bi se mogao pridružiti Xaviju, nekadašnjem suigraču iz veznog reda, a upravo je zahvaljujući njima Barcelona došla do mnogih trofeja u posljednjih desetak godina.

Kada su trofeji u pitanju može se reći kako je Iniesta osvojio sve ili gotovo sve, svjetsko i europska prvenstva sa Španjolskom, četiri Lige prvaka s Barcelonom te mnoge druge, a jedini je igrač koji je proglašen za najboljeg pojedinca finala svjetskog i europskog prvenstva te Lige prvaka.

U bogatoj karijeri jedino mu nedostaje Zlatna lopta, a kapetan najvećeg rivala Sergio Ramos je rekao:

“Da se Iniesta zove Andresinho, siguran sam kako bi do sad osvojio dvije Zlatne lopte.”

S obzirom na sve navedeno, Barcelona je pripremila koreografiju u čast jednog od najboljih igrača u svojoj povijesti, a kako bi to trebalo izgledati, objavili su na svom twitter profilu.

Autor: Goal.com

ZADNJE VIJESTI