fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

BAŽDAREVIĆ: Protiv Gibraltara ne napraviti glupost, u Albaniji ćemo testirati neke igrače

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Protiv Gibraltara nećemo apsolutno ništa eksperimentirati. Igrat će u tom trenutku najbolje. Ozbiljno ćemo se pripremiti za meč jer ne smijemo napraviti glupost, kakva nam se znala dogoditi sa autsajderom ranije u nekim kvalifikacijama, rekao je za Anadolu Agency (AA) Mehmed Baždarević, izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

BiH će ugostiti Gibraltar u petom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ”Rusija 2018” u Zenici 25. marta, a do tada Baždarević se nada da će pojedini reprezentativci poboljšati formu i više igrati u svojim klubovima.

”Iako igramo protiv Gibraltara ozbiljno ih doživljavamo. Moramo bez većih problema uzeti tri boda i onda čekati Grke u junu, u možda i najvažnijoj utakmici kvalifikacija za Mundijal u Rusiji”, istakao je Baždarević, dodavši:

”Puno puta smo pričali o tome i realno je da se sa Grcima do kraja kvalifikacija borimo za drugo mjesto i baraž. U svakoj utakmici do kraja kvalifikacija tražit ćemo tri boda i ići na pobjedu.”

– Mnogo problema, pogotovo defanzivno –

Tri dana nakon Gibraltara BiH će u prijateljskoj utakmici biti gost Albanije u Elbasanu.

”Protiv Albanije oprobat ćemo neke igrače, neke od onih koje smatramo da bi trebali biti budućnost reprezentacije BiH. Igrat ćemo protiv kvalitetnog protivnika, ekipe koja je bila učesnik posljednjeg Europskog prvenstva i vidjet ćemo koliko neki mogu pružiti, odnosno koliko na njih možemo računati. Za to i služe prijateljske utakmice”, kazao je Baždarević, a na pitanje koji bi mladi igrači mogli dobiti poziv za meč protiv Albanije, odgovorio:

”Ne bih o imenima. Imam još vremena da odlučim. Pratim puno igrača. Nastojim vidjeti sve, da nekoga ne promašimo. Sa nama će biti momci koji bi u budućnosti mogli biti standardni, važni elementi u reprezentaciji BiH.”

Uoči nastavka kvalifikacija za SP raduju ga izuzetno dobre forme kapetana BiH Edina Džeke u Romi, kao i Miralema Pjanića u Juventusu.

”Oni su vrhunski igrači i ljudi. O njima imam veoma visoko mišljenje. Isto sam govorio i kada nisu bili u ovoj formi i kada su ih pojedini osporavali. Volio bih i da drugi naši igrači idu daleko kao Džeko i Pjanić, oni koji su nosioci našeg nogometa u Europi”, izjavio je Baždarević, te naglasio:

”Brine me što puno naših do sada standardnih reprezentativaca ne igra u posljednje vrijeme standardno u klubovima. Imamo mnogo problema, pogotovo defanzivno. Međutim, vjerujem da će se to uskoro promijeniti, odnosno prvenstveno do kraja sezone kada nas 9. juna očekuje duel sa Grcima.”

– Razgovor sa Spahićem –

Baždarević nije htio konkretno govoriti o budućem reprezentativnom statusu veterana Emira Spahića, koji nakon raskida ugovora sa HSV-om nema klub i nije u natjecateljskoj formi.

”Razgovarao sam sa Emirom i posjetit ću ga u narednim danima. Hoće li biti na spisku za Gibraltar?! To neću reći u javnosti prije nego sa njim razgovaram. Red je, čovjek je tolike godine u reprezentaciji, bio je dugogodišnji kapetan i zaslužuje respket. Da ima klub, da igra, dileme niti u jednom momentu ne bi bilo”, kazao je Baždarević.

Istakao je i kako se planirao žaliti na kaznu UEFA-e koja ga je suspendirala utakmicu ”zbog ponašanja u i nakon susreta sa Grčkom u Ateni”.

”Ni danas ne znam zbog čega sam konkretno kažnjen. No, odustao sam od žalbe, ne želim dodatno dizati tenzije i idemo dalje. U utakmici sa Gibraltarom ekipu će voditi stručni štab predvođen najiskusnijim od njih Draganom Perićem i ne sumnjam da će tokom utakmice obaviti dobar posao i da ćemo pobijediti”, rekao je Baždarević.

– Nije PSG iznenađenje, nego Barcelona –

Baždarević je proteklih dana pratio i prve utakmice UEFA Lige prvaka. Pohvalno je govorio o klubovima iz šampionata Francuske, izrazivši nadanje da će i PSG i Monaco proći u četvrtfinale najjačeg evropskog takmičenja.

”PSG nije iznenađenje za mene. Pratim ih stalno. Imaju fantastične nogometaše. Nije iznenađenje fantastična igra Pariza protiv Katalonaca. U pobjedi PSG-a 4:0 iznenađenje je loša i neprepoznatljiva igra Barcelone. Monaco je odigrao odličnu utakmicu do 70. minuta u Engleskoj protiv Manchester Cityja. Umjesto da povedu 3:1 i pobijede 5:1, promašili su penal i onda izgubili 3:5. To je nogomet. Gledali smo jednu od boljih utakmica ikada i zbog toga vjerujem da Monaco nije bez šansi u revanšu u Kneževini”, istakao je Baždarević, kazavši da su i dalje glavni favoriti za osvajanje Lige prvaka Real Madrid i Bayern.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});