fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Belgija pokazala protiv Paname zašto je u krugu glavnih favorita za osvajanje Svjetskoga prvenstva

Autor: Dnevno.ba

SOČI - Nije Belgija imala problema s prvom preprekom na Mundijalu u Rusiji. Istina, Panama je na poluvremenu držala nulu, ali su se Belgijanci u nastavku raspucali i sasvim zasluženo uvjerljivo trijumfirali.

Prvu priliku kreirali su u 6. minuti kada Carrasco ostaje usamljen na lijevoj strani njihovoga napada, ali je izostao pravi udarac bivšega igrača madridskoga Atletica. Minutu kasnije volej Mertensa s nekih 15 metara išao je pod gredu, ali je vratar Jaime Penedo to također obranio. U 14. minuti viđena je i prva javna opomena, a u bilježnici suca Sikazwea pomalo iznenađujuće našao se belgijski igrač Tomas Meunier.

De Bruyne u 21. minuti ubacuje na drugu vratnicu gdje se nalazi robusni Lukaku, ali Roman Torres ispred njega izbacuje loptu u udarac iz kuta. Nakon uvodnih pola sata i Panamci su počeli povremeno prelaziti centar igrališta, no pravih prijetnji s njihove strane ipak nije bilo. Hazard je u 38. minuti prošao kroz sredinu, ciljao bliži Penedov kut, ali se ovaj istakao s još jednom vrlo dobrom intervencijom. Belgija je u 41. minuti izvela još jednu uigranu akciju kada je De Bruyne ubacio iz kornera, a Mertnes s prve gađao s vrha šesnaesterca, ali je lopta prohujala pored suparničkoga gola, pa se na poluvrijeme otišlo bez zgoditaka.

Odličan je bio nastavak susreta za Belgiju, jer su poveli eurogolom Driesa Mertensa već u 47. minuti kada je ovaj nakon prethodnog glavometa u suparničkom šesnaestercu raspalio svom silinom po lopti i postigao prekrasan gol za tih 1:0.

I Panama je u 55. minuti imala stopostotnu priliku za izjednačenje. Murillo se ubacio iz drugoga plana, ali je Courtois sjajno obranio i spasio svoj gol. Za ovaj promašaj Panamci su kažnjeni u 69. minuti nakon akcije Hazarda i De Bruynea koju je Romelu Lukaku okrunio zgoditkom za 2:0.

Isti igrač je svojim drugim zgoditkom u 75. minuti povećao prednost na 3:0. Hazard ga je proigrao, a napadač Manchester Uniteda zaobišao Peneda i još jedanput razveselio belgijsku naciju. Ostalo je tih 3:0 do samoga kraja za lijep belgijski početak ovogodišnjega Mundijala.

SOČI – Olimpijski stadion. Sudac: Janny Sikazwe (Zambija). Utakmica 1. kola Skupine G SP-a: Belgija – Panama 3:0 (0:0). Strijelci: 1:0 Mertnes (47), 2:0 Lukaku (69), 3:0 Lukaku (75). Žuti kartoni: Meunier, De Bruynei Vertonghen (Belgija), Davis, Barcenas, Cooper, Murillo i Godoy (Panama).

BELGIJA (3-4-2-1): Courtois – Boyata, Alderweireld, Vertonghen – Meunier, De Bruyne, Witsel (od 90. Chadli), Carrasco (od 74. Dembele) – Mertens (od 84. T. Hazard), E. Hazard, Lukaku. Izbornik: Roberto Martinez.

PANAMA (4-5-1): Penedo – Davis, Escobar, R. Torres, Murillo – J.L. Rodriguez (od 63. Diaz), Godoy, Barcenas (od 63. G. Torres), Cooper, Gomez – Perez (od 74. Tejada). Izbornik: Hernan Gomez.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});