fbpx

Bh boksač Haris Džindo u Danskoj gradi uspješnu karijeru

Autor: Dnevno.ba

KOPENHAGEN - Haris Džindo, prvak Danske u olimpijskom boksu koji je nedavno prešao u profesionalne boksače, priprema se za mečeve koji ga čekaju 20. svibnja u njemačkom gradu Karlsruheu i 3. lipnja u poljskom Galdapu.

The Gentleman from Bosnia, kako ovog dvadesetšestogodišnjeg boksača, rođenog u Sarajevu, nazivaju u Danskoj, u dosadašnjoj profi karijeri ima dvije pobjede u dva meča, a vrijedno radi i trenira kako bi se našao u društvu najboljih.

Stručnjaci ga već nazivaju jednim od najperspektivnijih boksača europskog kontinenta, a naš borac koji danas živi u Kopenhagenu osvrnuo se i na stanje u bh. boksu.

“Bog mi je dao talent, do mene je da ga opravdam. Imam dobar tim i strukturu oko sebe i nemam apsolutno izgovora da se ne trudim. Kada je u pitanju domaći boks u biti imamo dosta lažnih šampiona i foliranata. U BiH po mom mišljenju postoje samo 3 šampiona – Damir Beljo kao najveće ime, a tu još ubrajam Emila Markića i Slađana Janjanina. Ne gledam na druge, do mene je da dam sve od sebe, i siguran sam da uz pošten rad mogu da dođem do samog vrha”, kaže Džindo.

Za Harisovu karijeru zadužen je Dalibor Ban, bivši menadžer Damira Belje, i jedan od najuspješnijih ljudi u profiboksu koji dolaze s naših prostora, a koji trenutno vodi čak četiri borca koji se nalaze među prvih deset boraca na svjetskoj ranglisti.

“Haris Džindo je kulturan i pametan momak koji ima veliki potencijal. Otvorit ću mu sva vrata prema vrhu. Mislim da će iskoristiti svoju šansu i uskoro ćemo ga zasigurno na malim ekranima gledati u borbama za velike titule. Već imamo ponude iz Engleske i Amerike za njega, ali idemo pametno korak po korak. Imamo veliku podršku generalnog sponzora, američke kompanije pića Energy 9 MM, kojima je Haris i zaštitno lice na europskom tržištu” – kazao je Dalibor Ban.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI